Lucky Luc op Zout 27: Tong op het Noordzeekanaal



Nog maar net terug uit het warme en prachtige Portugal waar nog een special over zal volgen, had ik alweer mijn zinnen gezet op een maaltje maatse tongen om in de pan te laten verdwijnen. In Portugal zat ik iedere dag aan een rijk visdiner van voornamelijk gegrillde sardines die weggespoeld werden met heerlijke wijnen, dus die verslaving wilde ik nog even voortzetten.


Een prachtig lichtspel aan het kanaal als de zon onder gaat.

Noordzeekanaal-update

Mijn vrouw Yvonne vergezelde mij dit keer op mijn vistrip naar de vertrouwde stek aan het kanaal. We hoopten allebei op een leuk maaltje vis en met name van die scheefkijkers die natuurlijk, mits zeer langzaam gebakken op laag vuur, een delicatesse zijn. De vooruitzichten qua weer waren slecht dus we hadden eigenlijk maar één kans deze week om ons geluk te beproeven.


Ik was niet de enige die het weerbericht had bekeken!!

Er waren meerdere vissers die naar het weer hadden gekeken, want er stond aardig wat volk op de plek aan het kanaal. Maar als je elkaar een beetje in de gaten houdt, dan lukt het best. Om uit te testen waar de tongen zich bevonden, gooide ik een hengel in de verre vaargeul en een dichtbij.


Het begon leuk met een prachtige wijting

Meteen een paar leuke aanbeten op de verre hengel en dat bleken knappe wijtingen te zijn. Daar had ik even niet op gerekend!!! Maar leuk hoor! Links en rechts kwamen er wat tongetjes uit, maar daarvan haalde er geen een de vereiste minimummaat van 24 cm. Het was pittig werken geblazen aan de  waterkant, want als je aas eenmaal de bodem bereikt had, werd er op afgestormd door een zwaar leger van krabben.


Een leger van krabben deed een aanslag op het aas.

Je zag het meteen aan je top dat er weer zo’n knipschaar aan zat om je aas heerlijk te verorberen. Maar door veel op te halen en in te werpen, wat de enige kans is onder dit soort omstandigheden om vis te vangen, kwam er toch nog wat vis op de kant. Helaas waren de tongetjes bij mij allemaal aan de kleine kant en kon ik dus niets meenemen!! Dan maar weer een aanslag op de diepgevroren vis dacht ik. Ook niet slecht !!


Wel wat tongetjes, maar helaas allemaal te klein!!

Het viel best wel tegen vanavond qua aanbeten, ook al hebben we weer heerlijk gevist. Volgende keer neem ik weer de lichtere stokken mee, want de mensen die daarmee visten waren duidelijk in het voordeel omdat ze hun aas meer in beweging konden houden vanwege de krabben. Een karperstokje in de 3-pondsklasse van 3.60 m of meer, voldoen prima.

Eigenlijk vis je onder dit soort omstandigheden veel scherper met 1 hengel dan met twee en het zal je dan ook meer vis opleveren dan op deze avond met de twee zwaardere stokken. Het werd geen latertje vanavond, want in de nacht werden de vangsten er niet beter op.


Ondanks de tegenvallende vangst was het weer super met zijn tweetjes aan de waterkant!

Dus tegen middernacht ging iedereen, inclusief wij, weer richting het thuisfront. Ik hoop dat het weer snel gaat opklaren zodat we snel weer naar de waterkant kunnen. En anders dan maar met regen!! Als die wind maar niet een vervelende combinatie gaat vormen.

Denk bij regenweer aan het Noors gezegde waar ik in het Noorse Bergen mee werd geconfronteerd toen we twee weken zwaar regenweer hadden gehad: “Slecht weer bestaat niet, een slecht regenpak wel!!” Ja ja, rare jongens die Noren!!!!

Ik wens u een prettig verblijf aan de waterkant waar u ook heen gaat om uw geluk te beproeven!!

Visgroet van Lucky Luc Mom.

Vragen, opmerkingen of suggesties kunt u mailen naar
info@totalfishing.nl

   

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -