LIVEBLOG 24/7 Non stop Noorwegen Heilbotplateaus

Heilbotplateaus 

Een weersomslag! Waar we eerder deze trip steevast met roodverbrande wangen terugkwamen in het huis, zal dat vandaag waarschijnlijk anders gaan. Grauw, grijs en een beetje nat. Maar wie weet hoe de onderwaterwereld daarop reageert? Met opkomend tij varen we naar het ruime sop. Juul, Arnout en Lebbis gaan op onderzoek uit en checken nieuwe stekken een eindje ten noorden van ons viskamp. Roelant en Stef gaan terug naar de plaats waar Roelant gisteren die absurde kabeljauw had, wie weet ligt er nog zo’n monster! 
 
Aangekomen op de plateaus spotten we al snel een groepje dolfijnen!                             Aasvis gevonden op de nieuwe stek door Arnout, Juul en Hans!
 
Juul, Hans en Arnout worden direct enthousiast van hun stek. Bij Roelant en Stef lijkt het aangekomen op de kabeljauwstek erg rustig. Het scherm van de dieptemeter blijft leeg. Tijdens de eerste worp voelt Roelant al wat rare frummeltjes. Tijdens worp twee, als zijn shad recht onder de boot hang… BOEM! Een log gewicht komt mee zonder zich al teveel te verzetten. Maar als het gevaarte boven komt wordt hij pissig en sprint in sneltreinvaart weer naar de bodem. Dat spelletje herhaalt zich vier keer, dan pas kunnen we de heilbot landen. Wat een fantastische vis! Met 120 cm en net geen vijftien kilo rijgt Roelant de dagen waarop hij een nieuw PR vangt aan elkaar. 
 
Het complete bericht kun je hier vinden.
 
Mede mogelijk gemaakt door:

ANDEREN LAZEN OOK