image description

Live Blog Catfish Camp Caspe Visdag 3

Live Blog Catfish Camp Caspe Visdag 3 

Door Sjoerd Beljaars

Vanaf maandag 15 mei zijn Sjoerd Beljaars van Beet-Rovers en Nick Landman van Savage Gear te gast bij Catfish Camp Caspe (www.catfish-camp-caspe.com) op de rivier de Ebro in Spanje. Op het programma staat een allround visprogramma, ofwel worden de pijlen gericht op meerval, karper en snoekbaars. Dagelijks zullen we jullie zo goed mogelijk op de hoogte van de vangsten en belevenissen.

Vandaag hoge verwachtingen. Een visstek die gisteren goed produceerde en met nog meer voer zou dat toch nog meer gaan rijpen. Bij aankomst vanochtend leek dat realiteit te worden met het scherm van de fishfinder vol et vis, zowel karper als meerval. Helaas, de vis leek toch weinig eetlust te hebben. Misschien vanwege een weersverandering?

Van een strak blauwe lucht en windstil gisteren, naar vandaag meer bewolking en een bak met wind. Hoe dan ook liet de meerval het bij ons deels afweten. Frustrerend, des te meer omdat een kilometer verderop wel een beer werd gevangen van 202 cm, gevangen door Sander, die hier een dag kwam vissen.  Een prachtige vis voor een sympathieke gozer, maar waarom bij ons niet? Hoe dan ook, stond ons toch ook een prachtige climax te wachten…


Klaar voor dag 3. Stingers volgeregen met vismeelpellets.


Onze visboot met de zeer gedreven visgids Peter van Schaik.


Aanvankelijk lijkt het goed te gaan met enkele karpers.


Stuk voor stuk vissen van rond de 20 pond, die zich aan de dubbele haakaaspellets vergrijpen. Nog niet de joekels, wel een mooie warming up voor wat wij hopen dat komen gaat.


Die typische Ebro karpers met oversized ogen.


Dan valt het angstvallig stil en moet de trucendoos open. Andere stekken, dieper of juist ondieper? Pop-up boilies voor extra visuele aantrekkingskracht.


Dan toch uit het niets een kleine meerval. We zijn er hoe dan ook blij mee!


Het slotakkoord van dag drie mag er zijn. Een superdikke karper voor Nick. Wat een bak!!!


Wat een beauty, 20 kilo! Een zeer welkome afsluiter van een toch taaie visdag.

Morgen heel erg veel wind en regen. We waren van plan te gaan snoekbaarzen, maar dat wordt een onhaalbare kaart… Plannen worden gesmeed… Vanavond misschien nog een poging op de Black Bass. Vervelen hoort er in ieder geval niet bij hier!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Beet-Rovers Januari 2019
rudy.van.duijnhoven -
image description
Catfish Camp Caspe (1) Pelletvisserij
Marc Borst -
image description
Vooruitblik beet-rovers februari
Marc Borst -