Lezers Dé Karperwereld kozen JRC-Kanjers

Lezers Dé Karperwereld kozen JRC-Kanjers

Komend weekend vindt in de Zwolse IJsselhallen weer de jaarlijkse beurs CARP plaats, hét trefpunt voor duizenden Nederlandse karpervissers, maar ook voor heel veel gasten uit België en Duitsland.

Tijdens dit evenement zet magazine Dé Karperwereld in samenwerking met Pure Fishing/JRC twee karpervissers in het zonnetje, die door de lezers van dit magazine zijn uitgeroepen tot respectievelijk dé JRC-Karperpromotor en dé JRC-Karperbelofte van het jaar.

In de periode tussen 16 november t/m 15 december j.l. konden de lezers van Dé Karperwereld via een speciaal nominatieformulier op de site www.hengelsporthuis.com digitaal hun stem uitbrengen. En van die mogelijkheid werd massaal gebruik gemaakt!

Daarbij werd natuurlijk een groot aantal namen genoemd. Namen van bekende karpervissers, maar ook namen van personen die vooral achter de schermen hun (goede) werk verrichten. Als moderators van internetsites bijvoorbeeld, of als initiatiefnemers van jeugdprojecten her en der in Nederland en België.

Van al die genoemde namen werd vervolgens een shortlist samengesteld van de meest genoemde karpervissers en in beide categorieën sprong er daarbij één naam uit.

In de categorie JRC-Karperpromotor was dat Piet Vogel en in de categorie JRC-Karperbelofte was dat Martin Post.


JRC-Karperpromotor 2010: Piet Vogel.


JRC-Karperbelofte 2010: Martin Post

Voor de redactie van Dé Karperwereld en marketingmanager van JRC, Robert Valkeneer, was er vervolgens geen enkele reden om voorbij te gaan aan de nominaties door de lezers zelf en dat betekent dus dat beide personen nu ook daadwerkelijk als Dé Karperpromotor en Dé Karperbelofte van 2010 zullen worden gehuldigd.

Met dank aan de collega’s van Spiegel Magazine zal die huldiging plaatsvinden als onderdeel van het door ‘Spiegels’ verzorgde lezingenprogramma tijdens Carp 2010. Wie deze huldiging bij wil wonen, kan dus op zaterdag a.s. van 14.15 tot 14.45 uur terecht in het auditorium van Carp, om daar Piet en Martin met een daverend applaus te laten weten dat u het hartgrondig eens bent met de door beide heren verdiende eretitels.

En vanzelfsprekend blijft het niet bij dat applaus alleen, maar ontvangen beide JRC-Kanjers ieder ook een buitengewoon fraai pakker aan JRC-producten. Zo mag Dé Karperpromotor van het Jaar rekenen op een pakket met een gezamenlijke winkelwaarde van ruim € 2.000,- en Dé Karperbelofte van het Jaar kan aan het vissen met een een totale, visveilige set-up ter waarde van rond de € 850,-.

Voorafgaande aan de uitreiking van de JRC-Kanjers zal op hetzelfde podium namens de redactie van Dé Karperwereld ook afscheid worden genomen van Joris Weijtjens, die gedurende vele jaren een veel gelezen en zeer gewaardeerde column voor het magazine verzorgde.

Bij gelegenheid van zijn afscheid ontvangt Joris namens Dé Karperwereld een sponsorbijdrage van € 500,- voor het Spiegelkarperproject van de Zuidelijke randmeren, waarvan Joris de drijvende kracht is.

Het Prijzenpakket voor Dé Karperpromotor 2010 Piet Vogel bestaat uit o.a. een volledig uitgeruste STI RS Bivvy, met stetcher, slaapzak, rod pod en drie hengels. De totale waarde bedraagt zo’n € 2.000,-. Dé Karperbelofte 2010 Martin Post ontvangt een door JRC beschikbaar gesteld pakket aan producten voor een complete, visveilige set-up, ter waarde van zo’n € 850,-.