image description

Tandjes in je handjes.

Bij het landen van een snoek kan het voor jou weleens slecht aflopen. Vooral de kleine groenjassen willen nogal eens onverwachte caperiolen uithalen, waardoor je niet alleen bloederige handen krijgt door de vele tandjes in de bek.

Deze verwondingen beschouw ik als een soort trofee en betekenen dat de visdag succesvol was. Een ander verhaal is als één van de dreggen in de verkeerde jager terecht komt. Denk nu niet dat dit alleen bij de beginnende roofvisser voorkomt. Nog niet zo lang geleden overkwam mij dit ook weer een keer.

Ook nu was het weer een kleinere snoek die plotseling tekeerging toen ik de kieuwgreep toepaste. Dreghaak tot over de weerhaak in de vinger en (gelukkig) na veel pijn en moeite kon ik weer verder. Zorg er altijd voor dat je geconcentreerd de vis land en deze volledig is uitgedrild.

Op het filmpje zie je dat het snoekje dit nog niet is, aangezien hij zijn lichaam kromtrekt. Dit is vaak het teken dat de snoek wat van plan is. Ik zal binnen kort hier uitgebreid op terug komen, omdat ten eerste de snoek hier baat bij heeft en natuurlijk ook de roofvisser.

ANDEREN LAZEN OOK