Kristof & Company   Another day in paradise

Kristof & Company 

Another day in paradise

Door Kristof Verbeeck



Zondag 23 november, mooi weertje om te gaan vissen. Het is voor mij de laatste sessie om nog eens uit te pakken op een karpervijvertje. Deze keer ga ik niet zo zeer een wedstrijd aan met iemand, maar heb ik wel degelijk iemand uitgenodigd. Ik wil de jeugd ook wel een kans geven en ze wat tips en begeleiding geven.

Ik wil hen met deze sessie uitleggen en tonen hoe je wateren als dit in Smeerebbe-Geraardsbergen met eenvoudige technieken met succes kan benaderen. Ditmaal is mijn gast de 19 jarige Marvin Van Vaerenbergh.


Wees welkom Marvin, vertel ons wat over jezelf wil je?
 "Ok Kristof, ik ben student aan de hogeschool Odisee te Gent. Ik vis al van als ik kan lopen : aan een vijver in de Ardennen, met mijn peter aan de rivier De Mark, in het domein Ter Rijst en soms ook op deze vijver.

Ongeveer drie jaar geleden heb ik van het karpervissen geproefd dankzij een klant van mijn papa en ik was er helemaal weg van. Deze persoon heeft mij in contact gebracht met de vijver te Meldert waar ik ondertussen al mooie karpers heb kunnen haken. Karpervissen met licht materiaal is echt wel mijn ding, ik heb van je artikels al heel wat opgestoken."

Hehe, een echte fan zo te horen. Nou ja, dat is fijn ! Wel Marvin, ik wil je gerust laten plaats nemen op één van de betere plekken op dit water. Ik vis op plek 30 en jij op 29. Van daaruit kan je vrij vlot naar die verzonken boom werpen. Hier zit altijd wel wat vis en je kan ze ook vrij vlotjes vangen.

Ik probeer vandaag om minstens 12 karpers te vangen, waarmee ik mijn totaal aantal op een mooi getal kan brengen. Ik heb heel wat water voor me, genoeg mogelijkheden dus. Het is een niet onmogelijke opdracht, desnoods vissen we wat verder in de duisternis.

Hoe wil jij het aanpakken Marvin ?
"Voor deze sessie ga ik gebruik maken van een rig waar ik vertrouwen in heb, maar met een upgrade die ik nog niet getest heb. De upgrade bevat de SSSP haken maat 9 van Fox, Fox Feflex Camo 15lbs en een stukje Korda fake maize slow sinking.

Ik ben iemand die niet veel voert, dus ik hou het gewoon op een PVA zakje met wat 8mm Bait-Tech Premium pellets en dat is het eigenlijk. Ik heb sinds kort een setje Fox Warrior S hengels op de kop kunnen tikken. Ik heb ze al aan een vriend laten zien en hij is ook wel onder de indruk van deze lichte en mooie stokjes."
 

Marvin met een aardige karper gevangen via een subtiele aanpak.
 
Dat ziet er goed uit Marvin, dat moet zeker lukken om er enkele te vangen. Weinig en compact voeren, dat is deze periode de boodschap. Zelf vis ik met twee gelijkaardige hengels bevestigd met een method feeder.

Het zijn Fox Duo-Lite Twin Tip Specialist hengels en ik gebruik de 1,75lb top. Met een 30 gram medium method feeder kan ik zo een groot bereik bevissen. Toevallig gebruik ik ook dezelfde onderlijntjes, ze zijn wel 10centimeter kort. Ideaal voor het vissen met de method feeder.

Ik stel wel een zekere werpafstand in op de hengels, namelijk 33 meter en 54 meter. Ik plaats de 0,28mm lijn achter de lijnclip en bevestig een stuitje op de lijn met wat rode Fox Marker Elastic uit de Edges Range. Op deze afstanden begin ik te vissen, lukt het niet dan kan ik hier gerust van afwijken en later zelfs op terug komen.
 
Mijn methodmix!
 
Mijn methodmix is vandaag een combinatie van Bait-Tech grondvoer en pellets. Het recept is als volgt: 300 gram Red Super Method Mix, 300 gram Micro Fishmeal Carp Pellets en 300 gram 3mm Special-G Pellets. Bij het klaarmaken van het voer voeg ik ook nog 30 ml Tutti-Frutti Liquid aan het water toe.

Het resultaat is een luchtige mix die goed plakt en er tevens ook nog zeer 'Carpy' uitziet. Hopelijk zijn de karpers er zot van, ik zou er zelf zo van eten. Als aas houd ik vandaag vooral op een combinatie van 10mm Hi-Viz Fluoro boilies en de nieuwe Pineapple Micro Pop-Ups.
 

Een carpy methodmix!
 
Marvin heeft het voordeel van een obstakel. Dat is al meteen duidelijk terwijl hij een aanbeet krijgt op een moment dat ik nog aan het werken ben aan mijn tweede hengel. Om eerlijk te zijn, is dat voor mij eerder een verrassing.

Maar goed, het is een goede plek en met een voorzichtige aanpak kan je vlug resultaat boeken. Bovendien is het geen wedstrijd en is het de bedoeling dat we beide wat vis vangen en plezier beleven. Nietwaar Marvin ?
 

Een dubbele aanbeet! Een duidelijk signaal dat de aanpak werkt.

 
"Absoluut Kristof, achteraf bekeken was het vandaag een leuke en leerrijke dag. Ik heb lekker veel vis gevangen, vertrouwen gekregen en ik heb ook leren vissen met pellets. Het was interessant om de method feeder eens van dichtbij te kunnen bekijken met de nodige professionele uitleg.

Het fake food heeft zijn werk gedaan, ik ben erin geslaagd om toch een 20 tal karpers op de kant te brengen. Ik vind het wel een beetje raar dat ik geen enkele brasem aan mijn lijn heb gehad. Kortom, het was een topdag en ik zal deze stijl van vissen aanhouden. Doe zo verder zoals je bezig bent Kristof, op jouw techniek valt er niet veel meer op te verbeteren!"
 
Zelf vond ik het ook wel een heel leuke dag. Ik heb welgeteld 25 vissen gevangen met een heleboel brasems en kroeskarpers. Op het einde heb ik nog heel onverwachts een twaalfde karper kunnen vangen.

Ik denk dat ik hiermee trouwens de grootste van de dag heb gevangen. Dat, beste mensen, brengt mijn totaal gevangen karpers voor dit jaar op 300! Een aantal waar ik best trots op ben. Telkens gevangen met Matrix en/of Fox materiaal en voor het grootste deel met Bait-Tech producten. Een waar plezier, steeds opnieuw!


Karper nummer 12 van de dag en tevens nr 300 van het jaar.


Ik heb me goed geamuseerd in fijn gezelschap. Hopelijk zie ik je op een dag weer beste Marvin. Ik wil je bovendien dit nog eens laten zien. Het is een Fox filmpje dat perfect aansluit op onze visserij van vandaag. Vissen met licht materiaal op karper, zeelt en grote brasem. Wie weet vind je daar ook nog wat interessante tips!
Link : http://youtu.be/EBcM2R-4uy0
 
En daarmee ben ik aan het eind gekomen van mijn vijversessies voor dit jaar. Zoals jullie ongetwijfeld hebben gemerkt heb ik op het einde wat gasten uitgenodigd. Elk op hun manier fijne en interessante mensen die van mij ook een betere visser hebben gemaakt.


Another day in paradise


Tijdens de wintermaanden denk ik eraan om enkele testsessies te houden aan de Watersportbaan te Gent, dat wordt een nieuwe ervaring. Ik hoop om volgend jaar terug enkele gastsessies te kunnen houden, met misschien enkele kleppers als gezelschap. Wie weet ...
 
Tot binnenkort en veel succes met jullie wintercampagne, hou het warm !
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak ( deel 1 )
Willem Moorman -
image description
Feederen op het Wantij
Willem Moorman -