**KLAAR**              Vis-expeditie                 in Suriname

Vis-expeditie in Suriname

Michel Boeijen is twee weken geleden teruggekomen van een visreis in Suriname en het werd een fantastische reis, waarbij de groep volledig op zichzelf was aangewezen. Hij maakte hiervan speciaal voor de lezers van Total Fishing een leuk verslag!

Daar stonden we dan, midden in de onbewoonbare jungle van Suriname, terwijl we in de verte nog het geronk horen van het vertrekkende vliegtuig die ons zojuist na een prachtige tocht over het oerwoud, op spectaculaire wijze hier gedropt heeft. Als dat uiteindelijk ook verdwenen is neemt de natuur het over in een kakofonie van geluiden gemaakt door miljoenen insecten en vogels en wordt onze kleding langzaam aan al nat van de luchtvochtigheid. Dat belooft wat!

                       


Na een goede voorbereiding in Nederland en Paramaribo is de visreis op de Lucie rivier , georganiseerd door Challenge Travel in Zaandam, een feit. Een groep van in totaal acht mannen, onder leiding van onze gids , Edwin van Delden en locale gids Ile, hebben als doel het onbekende gebied in het binnenland van Suriname op de “viskaart” te zetten, hier was sinds 1910 niemand meer geweest…

Startpunt is de bovenloop van de Lucierivier waar we ons eerste kamp opslaan en de bijna 500kg bagage uitsorteren. Niet alleen zal al het eten meegenomen moeten worden, ook de hengels en de boten, om uiteindelijk de Lucie rivier af te kunnen dalen, terug richting bewoonde wereld zijn hier voor nodig.

                       


De eerste dagen hebben we nodig om gewend te raken aan de boten en andere uitrustingstukken en wordt er al aardig wat gevangen zoals Anjoemaro (een kruising tussen een snoek en een pitbull) Baars, Piranha en meervallen. We vervallen ook al snel in de routine van de dag. Vroeg uit de veren, stevig ontbijt en de boten in om een visstek te zoeken, om aan het einde van de dag moe maar voldaan terug te keren naar het kamp, waar gewassen wordt, en met het bakken van een deel van de gevangen vis begonnen wordt.

                       


“Tja..daar sta je dan met een knaap van een Piranha. Wie helpt even onthaken…?”

De avonden zijn zoals ze moeten zijn: onder een overweldigende sterren hemel genieten van het avondmaal (pannenkoekenmeel van Aad aangemaakt met wiskey bleef ieders favoriet) en napraten over de vangst van de dag.

Naarmate de reis vordert krijgen we meer ervaring in het vissen op de verschillende plaatsen langs de rivier en wordt er ook meer gevangen, kunstaas werkt hier fantastisch je ziet de vissen er achter aan jagen en er op duiken , prachtig!! Ondanks het vele vissen is er ook nog ruimschoots tijd om van de omgeving te genieten en zien we dan ook regelmatig ara’s , apen, leguanen, tapirs en andere beesten.

                       


“Nadat we via de rivier naar het Indianendorp Amotopo waren afgezakt konden we vandaar terugvliegen naar Paramaribo!”

Na 12 dagen komen we uiteindelijk aan bij het indianendorp Amotopo waar de spullen ingeladen worden en we terugvliegen naar Paramaribo, met in onze bagage een fantastische viservaring! Met vriendelijke groeten, Michel Boeijen.

 

ANDEREN LAZEN OOK