**KLAAR**                Op zoek naar Mega-snoek! - (intro)

Op zoek naar Mega-snoek! - (intro)

door Co Sielhorst

Ik maak ieder jaar vóór de jaarwisseling een plan voor het komende voorjaar. Voor het jaar 2001 staat één ding centraal. Een hele grote snoek, echt een mega-vis, het hoeft er maar één te zijn. Mijn plan heeft als doel een vis van plus 35 pond of boven 1,25 meter. Het gaat niet eens zozeer om de getallen. Als de dertig pond overschreden wordt of de een-twintig komt in beeld dan gebeurt er iets.

Deze vissen komen niet zonder slag of stoot binnen. Meestal gaat er ook flink wat tijd inzitten, maar het lukt me de laatste jaren regelmatig om met een goed plan steeds grotere vissen te vangen.
Iedere keer weer ben ik diep onder de indruk van zo’n schoonheid. Iedere snoek is mooi, een visje van veertig centimeter is prachtig, maar een vis drie keer zo lang, zomaar tien keer zo zwaar, dat is toch een heel andere dimensie.
Het plan is rond. Het water waar het moet gebeuren is gekozen. Een zandgat met diepe plekken die vanaf de kant goed te bevissen zijn. Als het ruig wordt en dat gebeurt altijd een aantal keren dan valt er ook nog te vissen. Mogelijkheden genoeg om wat beschutting op te zetten.
Er hangt ook een lekker sfeertje, rustig en mysterieus. Ik weet vrij veel van het water maar nog lang niet alles.
Mijn zoektocht begint in januari. Dan zal ik van iedere sessie een verslag maken.

Op zoek naar Mega-snoek!

                       

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Co Sielhorst stopt met wekelijkse column Total Fishing
Total Fishing Import -
image description
Megasnoek 166
Total Fishing Import -
image description
Megasnoek 165
Total Fishing Import -