**KLAAR**              NK               kleinboot vissen; goede sfeer en slechte vangs

NK kleinboot vissen; goede sfeer en slechte vangsten

Door Lance senior

Afgelopen zaterdag 2 april 2005 werd het Nederlands Kampioenschap kleinboot vissen gehouden en dit maal vanuit Hoek van Holland. Bij een strakke blauwe lucht, 18 graden en een windje vanuit het ZO leek het een daverende dag te worden. En dat werd het ook, echter de vangsten bleven een beetje achter. Alle trucs werden toegepast maar het bleef bikkelen voor een visje.

                       


“Een pracht gezicht. Rijen met boottrailers op het strand, een strakblauwe lucht met op de achtergrond een aantal deelnemende boten”

81 boten kozen het ruimte sop vanaf het strand van Hoek van Holland. 37 boten hadden prijs ondanks het feit dat door de insiders over: “de slechtste vangsten sinds mensenheugenis” werd gesproken. Om twee uur in de middag konden de boten weer op de trailer en de motoren gespoeld worden. De vis werd geteld, gemeten en gewogen.

                       


“Na afloop werden de boten schoongemaakt en de b.b-motoren gespoeld met zoet water”

Ondanks de slechte vangsten zijn er toch altijd weer winnaars en die werden met prachtige prijzen in de watten gelegd. Verder was het hartstikke gezellig in het clubhuis van de HWSV aan het strand. Een dijk van een lokatie. De deelnemende vissers maakten er een gezellige middag van met een leuke enthousiaste prijsuitreiking.

                       


De prijzentafel zag er gelikt uit en de sponsoren waaronder, Avifauna, Vester watersport, Rabobank, Lowrance/Eagle, Mullion en vele lokale sponsoren maakten het geheel tot een groot succes.

                       


“Paul Westra van Maritech zorgde voor fraaie prijzen in de vorm van waterdichte overlevingspakken van Mullion”

Nederlands Kampioenen werden Mark Gijssen en Luc van Geel uit ‘s Gravenzande. Op de tweede plaats kwam Cor Vooisen met teammaat Harry Zeeman uit Ter Heijde en de derde plaats werd een prooi voor de tandem Willem en Karel Tijsse, eveneens uit Ter Heijde.

                       


“Cor Vooisen en Harry Zeeman met John Ezendam van Lowrance-Eagle”

Na een toespraak van de voorzitter van de NFB ging de beroemde wisseljoon naar de zeevisclub van Ter Heijde. Dit na lange tijd in bezit te zijn geweest van “De Afrit” uit Scheveningen.

                       


“De voorzitter van zeevisclub Ter Heijde met de fel begeerde joon”

De sponsoring voor het volgende NK kleinbootvissen is inmiddels rond. Deze wedstrijd wordt in 2006 gehouden in ’s Gravenzande. Wij en Total Fishing zijn er dan zeker weer bij!

                       


“Groepsfoto met sponsors en de prijswinnaars waarbij de nieuwe NK kampioenen Mark Gijssen en Luc van Geel met hun gewonnen Lowrance apparatuur”

 

 


ANDEREN LAZEN OOK