**KLAAR**                Grote snoekenparade

Grote snoekenparade

Als een van de weinige landen in Europa geldt voor Nederland een gesloten tijd voor de snoek in juni. Op andere plaatsen is deze maand vaak goed voor de grotere vissen. We hebben er een drietal voor u op een rijtje gezet.

We beginnen maar direct met de grootste snoek gevangen door vriend Ulli Beyer vlak voor de deur van zijn hengelsportzaak aan de Mohnesee in Duitsland. Dit meer herbergt zeer grote snoeken die moeilijk te vangen zijn. De beste resultaten worden geboekt met shads van rond de 24 cm die tergend langzaam worden binnengevist. Beste kleuren zijn daar groen-wit en paarlemoer wit waarop deze dame van 135 cm. “sneuvelde”

                       Een water wat eveneens bekend staat om zijn zeer grote vissen is de Bodden in het Noord Oosten van Duitsland waar de snoeken in brak water leven. Zij groeien daar erg snel en bereiken binnen 6 of 7 jaar al vaak de metergrens. Hun voedsel bestaat voornamelijk uit vette haring wat er zeker aan bijdraagt dat ze zo groot worden. Deze 132 cm. vis pakte eveneens een 24 cm. shad in groene kleur met glittertjes.

                       Henk Simonsz en vismaat Martin Brouwer maakten vorig jaar augustus namens Total Fishing een pilottrip naar de diepe donkere zoetwatermeren van Zuid Noorwegen om daar op snoek te vissen. De resultaten waren erg goed maar de grote vissen zaten vanwege de hitte te diep om ze onbeschadigd uit te kunnen drillen. Zij spraken met Scanpartner en Tightlines reizen af eind mei terug te komen om te proberen een grote vis te vangen. Vorige week visten zij daar 4 dagen onder moeilijke omstandigheden waarvan 3 ½ dag in de stromende regen met telkens draaiende wind. Zij moesten alles uit de kast halen om ca. 40 mooie vissen te vangen waarvan de grootste 125 cm was. Volgens de Noren was het de zwaarste vis tot nu toe uit de donkere (100 meter diepe en ca. 15 km lange) meren bij Grimstad gevangen. Binnenkort kunt u op Total Fishing het volledige verhaal van deze korte doch spannende trip lezen.

                       


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Spinnend Streameren: Deel 2
Willem Moorman -