**KLAAR**            Big Game nieuws uit           Mexico

Big Game nieuws uit Mexico

Door Erik Vleeming

Ixtapa en Zihuatanejo,
Eind mei, begin juni waren weer productief qua visserij voor de enkele

               
Nederlanders en 1 Belg die waren afgereisd naar dit zeer visrijke gebied aan de westkust van Mexico.In totaal werden er, door 5 vissers, 16 Zeilvissen, 6 Roostervissen, vele Yellowtail Jacks, Yellowfin Tuna, Needlefish, Bonitos, een Dorado en een zeeslang gevangen. De zeer giftige zeeslang werd bij de “White Rocks” gehaakt op een Rapala tijdens het trollen.
Cees Hage beleefde een zeer mooie kennismaking met het vissen rond Ixtapa Zihuatanejo. Naast de Yellowtail Jacks, enkele mooie Sailfish, waarvan 1 met een geschat gewicht van 100lb, Needlefish en Bonitos wist hij na 4 uren vissen een mooie Yellowfin Tuna van 123kg te vangen. De Yellowfin had een levende Bonito gepakt tijdens het trollen.

De vis werd zonder harnas, vanuit één van de hengelhouders in de zijwand van de boot, gedrild. Het ontbreken van een harnas aan boord van de Super Panga was bijna funest toen aan het eind van de dril de 80 lb Penn International combinatie brak, met de tonijn op enkele meters van de boot. Door het snelle, vakbekwame handelen van de bemanning, wist men de Tonijn alsnog aan boord te brengen. Na weging in de haven bleek het gewicht van de Yellowfin 123kg te zijn.

Vele vismogelijkheden
Het gebied rond Ixtapa en Zihuatanejo biedt de visser vele mogelijkheden, voor het vissen op Billfish en Tonijn maar ook voor het vissen op sterke inshore vissoorten als de Yellowtail Jack en Roosterfish.

                                       

“Ingeborg en Erik met prachtige Mexicaantjes”

De visserij wordt beheerst door de stromingen van het water. Hier heeft men in de afgelopen tientallen jaren een duidelijke lijn in weten te ontdekken maar dit geeft nog geen garantie voor de visserij die wordt aangetroffen bij aankomst in Ixtapa Zihuatanejo. Vorig jaar was er, midden en eind mei, duidelijk meer activiteit van de Sailfish en Roosterfish dan dit jaar. Deze visserij kwam dit jaar pas in begin juni opzetten. Terwijl er vorig jaar geen enkele Yellowfin Tuna werd gevangen werden er dit jaar vele gevangen met zoals beschreven een enkele uitschieter in gewicht naar boven.

Eén ding is zeker in de wateren rond Ixtapa Zihuatanejo zwemmen vele vissen en valt er altijd wel iets te beleven. Meer info over deze bestemmingen bij de “Mexicospecialist” op welke site ook vele praktische materiaal en vistips zijn te vinden.

 

 

 

 

 

ANDEREN LAZEN OOK