image description

Kayak vissen boven de poolcirkel ( Deel1 )

Dit avontuur heeft plaatsgevonden in September 2021 nadat het vanwege de Corona pandemie een jaar was uitgesteld. Persoonlijk heb ik Noorwegen het reizen en de avonturen die je tijdens zo’n trip beleefd echt enorm gemist.



Engeløya
Een prachtig eiland gesitueerd recht tegenover de Lofoten aan de landzijde van Noorwegen. Dit eiland hebben wij (Niek, Thomas, Martin en mijn persoontje) uitgekozen voor een nieuwe kayak avontuur. Wij proberen bij voorkeur een eiland te kiezen zodat we bij alle windrichtingen wel ergens kunnen vissen. Aangezien wij met een personenbus met aanhangwagen en inclusief onze eigen kayaks reizen. Zijn wij daardoor vrijer om ons startpunt iedere dag te kiezen waarbij we uitgaan van maximaal een uur reistijd.



In de praktijk is dat vaak korter en zijn we binnen 10 a 30 minuten op een gekozen locatie. Het mooie van bijvoorbeeld Engeløya is het uitgebreide wegennetwerk zodat we op vele plaatsen makkelijk te water kunnen. De vele strandjes bieden hier uitkomst zeker aangezien je met de bus vaak tot aan het strand kunt rijden.



Google Maps of een app zoals Gule Sider is ideaal om in Nederland al perfect te zien hoe het er ter plaatse uitziet. Super handig!! Hoe het er onderwater uitziet is eveneens dankzij de Navionics Webapp internet pagina heel goed te zien. Zodoende kun je zonder dat je er ooit in de buurt bent geweest alles al perfect uitpluizen. Qua stekken, plaatsen waar je te water kan en waar je eventueel beschutting hebt voor de wind.

Op naar een nieuw avontuur!

( Binnenkort deel 2 )