Kayak Jagers 37 Hunting down The Volkerak Queen (8)

Kayak Jagers 37  

Hunting down The Volkerak Queen (8) 

Zo vlak voor de ‘gesloten tijd’ zal dit inmiddels alweer achtste deel van de Volkerak special waarschijnlijk wel de laatste zijn van dit seizoen. (al weet je het maar nooit..) Ik kan niet anders zeggen dat de laatste maanden echt voorbij zijn gevlogen waarbij er regelmatig mooie dames naar boven kwamen. Er zaten echter ook periodes bij dat ik de dames toch even kwijt was of dat ze gewoon erg passief waren.

Heb zeer veel geleerd over de visserij op het Volkerak maar besef me ook dat ik nog heel veel moet leren over dit schitterende water en met name ook over het gedrag van de echt grote dames.


Aan het einde van de regenboog lag deze schitterende Volkerakdame.


Het is een kwestie van zoeken, uren maken en vooral ook doorzetten want oh oh oh wat kan het soms bijzonder taai zijn op dit water.


Deze snoek zag de 22 centimeter lange Shad teez van Westin wel zitten.


Gelukkig zijn er nog nobele mensen op deze aardbol die hun kennis willen delen met je, waarbij ik doel op Hilco van Nuil die me zijn visie gaf omtrent de visserij op de echt grote dames.

Het getuigt van grote klasse dat zo’n echte snoekspecialist hiertoe bereid is. (Hilco als je dit leest nogmaals bedankt voor de wijze lessen!)

Het is natuurlijk niet zo dat nu de dames zomaar effe de kajak invliegen, nee dat zeker niet maar het zijn wel geregeld deze details of zelfs basisregels die het verschil maken, waarbij ik achteraf denk: "ja dat is eigenlijk wel logisch".

Het zijn echte eye openers waarbij ik zie dat ik soms de plank volledig mis sla en soms ook wel weer aardig in de richting zit.

Back to the fishing……  
Met de nieuwe vergaarde kennis in het hoofd worden er diverse sessies gevist op bekende maar ook voor mij dan nieuwe stukken van het Volkerak..

Het blijft een immens water (zeker voor de kajak) dus duurt het wel even voordat ik alle gedeeltes heb verkend en bevist.

Uiteindelijk is helaas de wind net iets te vaak bepalend voor waar er gevist gaat/kan worden maar over het algemeen zijn er voor elke windrichting wel leuke stukken te vinden.

De resultaten zijn trouwens niet altijd wat je ervan hoopt, maar net zoals met zoveel dingen in het leven word doorzetten beloond, al kan het soms even duren.


Snoek eet snoek of in dit geval de nieuwe swimbait van Westin ‘Mike the Pike’.Snoekje op een 27 centimeter lange Shad Teez in een natuurlijke snoek kleur.  


Na drie blank sessies en een vierde keer met slechts een kleintje als resultaat kwam in de vijfde sessie daar dan toch de beloning! Waarbij de voldoening bij mij erg groot is daar deze dame precies in het 'gameplan' past en in de visie van Hilco. Het gebeurde tijdens een doordeweekse dag waarbij de eerste maartse buien van de partij waren en zon , regen en wolken elkaar afwisselden en er zelfs diverse regenbogen waren te zien.

Nog redelijk vroeg in de morgen gaat er een prachtige 22 centimeter grote ‘Westin Teez shad aan de speld en vis ik met de hengel in de hand langs een talud. Het duurde slechts een meter of twintig voordat de shad in een natuurlijk baarskleuren vol word gegrepen.

De eerste paar tellen denk ik nog: "Dat is geen kleintje", en voel een goed gewicht aan de andere kant van de lijn. We drijven het ondiepe op en er staat slechts 2 tot 2,5 meter water onder de kajak. Als je dan na een wat een eeuwigheid lijkt te duren nog steeds niks gezien hebt van de dame in kwestie weet je dat het een hele beste is.

Hengel hoepeltje krom en slechts een paar meter lijn scheiden mij van de vis maar zien doe ik haar niet daar ze dicht bij de bodem blijft zwemmen en korte runs maken. Het is een echte vechtster die van geen opgeven wil weten. Als ik dan eindelijk na een paar minuten een eerste glimp zie, probeert ze al kopschuddend te ontkomen aan de haak.

De stingerhaak zit zo te zien stevig in haar kaakbeen en wat geeft ze een heerlijke strijd zo op het ondiepe. Dit zijn de dames naar waar ik al die tijd op zoek ben, een flinke spoorbiels met een enorme power en wil om te ontsnappen.

Als ik haar dan uiteindelijk kan pakken door middel van de kieuwgreep geeft ze zich gewonnen. Wat een schitterende vis zeg, met 117,5 centimeter nog niet de echte 'Queen' maar ben wel heel blij met deze fantastische vangst.

Na snel een paar foto’s te hebben genomen mag ze terug in haar element. Wel apart, eerst een bruut gevecht tot het moment ik haar bij de kiewgreep pak vervolgens zo mak als een lammetje totdat ik haar terug zet…een enorme explosie en weg is ze, het is net alsof ze weet hoe het spelletje werkt.  

Hierna was het trouwens klaar en heb gedurende de rest van de dag geen tik meer gehad , maar ach.. who cares...


Met 117,5 centimeter nog niet de echte Queen maar wel een hele beste!!Het Volkerak, het is en blijft een magische plek om te vissen!


Ben afgelopen tijd nog wel druk in de weer geweest met de Waterwolfcamera waarvan hieronder het resultaat is te zien.

Het filmen blijft lastig daar er maar zelden perfecte filmomstandigheden zijn maar het is en blijft wel zeer boeiend om te zien hoe de snoeken zich gedragen.Hopelijk volgen er nog enkele kalme dagen zodat er wat meer snoek op beeld kan worden gevangen.

Till the next adventure….

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Witvisperikelen: Toeval
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Nog een laatste poging…..
Willem Moorman -