Kayak Jagers 36 Hunting down The Volkerak Queen (7)

Kayak jagers 36

Hunting down the Volkerak Queen (7)

Door Daniel van der Post

De weersgoden zijn ons (vissers) de laatste weken niet goed gezind met na een kortstondige winterprik, die overigens in ZW Nederland beperkt bleef tot slechts een aantal nachtvorstjes. Vooral de hoge en snel veranderende luchtdruk in combinatie met regelmatig te veel wind om er überhaupt op uit te trekken veroorzaakt dat het enigszins ‘moeilijk’ is om de vis achter zijn vodden te zitten.

Natuurlijk word er wel gevist, (waar een wil is..) op onder andere een voor mij nieuw stuk van het Volkerak met diepe stukken waar onder andere de vertrouwde Fox Rage shads richting de bodem worden gestuurd en langzaam slepend worden aangeboden.

Op dat ‘nieuwe’ stuk is duidelijk (kleine) aasvis te zien en denk bij mezelf dat het hier toch wel lukken om wat te vangen. Echter, vele uren later zonder ook maar een enkele tik te hebben gevoeld en niets noemenswaardigs te hebben gezien op de fishfinder wat op de aanwezigheid kan duiden van een flinke dame, ben ik mijn heil maar eens op het ondiepe gaan zoeken.


Vangst van de dag!!


Ik wilde tenslotte ook weer beelden schieten met de Waterwolfcamera en dat gaat nou eenmaal beter in het ondiepe.

Ook in het ondiepe gebeurt er helemaal niks noppes nada en na het thuis bestuderen van de opgenomen ‘Waterwolf’ data blijkt er in ruim drie uur tijd slechts kortstondig één volger te zijn geweest, een klein snoekje.


Een waterig zonnetje boven de jachtgronden.


Taai dagje dus! Het middaguur is ondertussen al ruimschoots gepasseerd en de teller staat nog op een dikke nul als ik al slepend een talud zigzaggend aan het afvissen ben. Dan weer ben ik boven het ondiepe en dan weer op ruim negen meter water als plots werkelijk waar echt vanuit het niets en om eerlijk te zien ook niet meer verwacht mijn steunhengel (zonder camera…) dubbel slaat.

Het is een ‘Westin Swim’ jerkbait in de zinkende 12 centimeter versie welke een dame heeft getriggerd om toe te slaan.

Dan ben je weken in diep water aan het vissen met flinke lappen rubber en dan krijg je juist op een totaal ander aasje en in een andere omgeving een verwoestende aanbeet van een serieuze dame. Hmmm…dat geeft te denken maar dat is voor later…,

Want ik voel direct na de aanbeet en het zetten van de haak dat er een flink gewicht aan  de hengel hangt. In de hengel is ook zeer duidelijk te voelen dat de dame in kwestie er alles aan doet om het kunstaas uit haar bek te schudden...En juist dat ‘kopschudden’ wil ik eigenlijk helemaal niet voelen aangezien het precies het moment is dat ze kan slagen in haar opzet om te ontsnappen.

Ik probeer dan ook om wat voorwaartse snelheid met mijn kajak te genereren zodat ze meer gaat zwemmen en duiken in plaats van te kopschudden en haar op die manier tevens ook kan uitputten.

Dit blijkt echter een lastige opgave en bevind me al snel in een ronddraaiende beweging boven een sterke tegenstandster die regelmatig het diepe induikt maar ook met haar kop blijft schudden.

Gelukkig zit ze goed voorin haar bek gehaakt en bij de eerste aanblik zie ik het al…dat is een beste vis.

Ik durf geen foto te maken met de vis nog in het water daar ik haar niet op het laatst moment wil verspelen en grijp haar bij de eerste de beste mogelijk door middel van de kieuwgreep.

Een prachtige en vooral dikke dame maakt mijn dag helemaal goed, met 116 centimeter en een ‘lekker’ buikje is dit een schitterende vangst welke na een paar foto’s snel weer word terug gezet.


116 centimeter en klaar voor de winter…  (welke winter ?)    


Nog niet de Queen maar wel een prachtige vangst)


Het is nog niet de Queen waar naar ik op zoek ben en eigenlijk zie ik deze vangst ook meer als een toevalstreffer. Het is wel erg lekker als je zo’n dame even kortstondig mag vast houden.

Zo zie je maar dat zelfs op een taai dagje het plots totaal kan omdraaien en kan veranderen in een geslaagde dag met een prachtige vangst en een herinnering rijker.

Till the next adventure……………

Heeft U nog vragen of opmerkingen omtrent dit artikel of heeft U vragen over het kajakvissen in het algemeen dan kunt U altijd een mailtje sturen naar daniel@yakfishing.eu
Met vriendelijke groet van Yakfishing member,
Daniel van der Post

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Witvisperikelen: Toeval
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Nog een laatste poging…..
Willem Moorman -