Kayak Jagers 33   Hunting down the Volkerak Queen (4)

Kayak jagers 33

Hunting down the Volkerak Queen (4)

Door Daniel van der Post

Eerst twee blanksessies, waarvan één tijdens een doodaasdagje in een haven waar de aasvis duidelijk nog niet in grote aantallen aanwezig blijkt te zijn. En een week later wordt er op het ruime sop het nodige afgetrold om de aasvis te lokaliseren en ook dat levert bar weinig op. Het wordt tijd om weer eens wat anders te proberen…

Ditmaal zoek ik de stekken op die in de late zomer en vroege herfst de nodige mooie vissen naar boven brachten.


Het Volkerak in de vroege ochtend. 

De wind blijft echter een geduchte tegenstander en zorgt ervoor dat er voornamelijk slepend gevist dient te worden. Maar…dit is geen enkel probleem en het komt me eigenlijk prima uit nu ik een bijzonder leuk hulpmiddel heb aangeschaft.

Namelijk de Waterwolf camera van Savage Gear, na deze camera tot nu toe tweemaal te hebben gebruikt in condities die verre van ideaal genoemd kunnen worden 5 a 6Bft met de wind op de kant ben ik er helemaal lyrisch over! Echt ongelooflijk hoeveel informatie je hier van krijgt waar je normaal gesproken geen weet van hebt.

Niet alleen kun je nu perfect zien hoe het kunstaas zich gedraagt bij diverse snelheden en wat het effect is wanneer je de hengel bijvoorbeeld beweegt om je kunstaas te versnellen of vertragen.


De Waterwolf camera met een aantal stukken rubber die in het filmpje voorkomen.


Je krijgt ook een zeer goed beeld hoe de onderwateromgeving er uit ziet en waar zich bijvoorbeeld mosselvelden bevinden.
In de twee dagen dat ik dit fantastische cameraatje heb gebruikt was er eigenlijk maar weinig actie.


Volkerak snoek 80cm.

Althans dat dacht ik….., want na het bestuderen van de opgenomen data bleek er volop interesse te zijn geweest voor mijn kunstaas. Echt bizar om te zien hoe sommige snoeken zich gedragen. Het heeft mijn ogen echt geopend en kijk er al enorm naar uit om dit hulp middel opnieuw in te zetten.

Wat ook goed naar voren kwam in de filmbeelden is dat de planten duidelijk zijn begonnen met groeien, daar er overal verse groene scheuten zijn te zien. De natuur is duidelijk van slag door de hoge (water)temperaturen en dit is aan alles te merken.

Zo zie je zowel op het ondiepe maar ook op het hele diepe vis. Het zal me ook niet verbazen als bijvoorbeeld paaiplaatsen al worden opgezocht door diverse vissen.  

Alles bij elkaar wordt het ons vissers zeker niet gemakkelijker gemaakt om de vis te lokasliseren maar dankzij de Waterwolf camera heb ik nu wel een extra troef in handen.

Het resultaat van twee daagjes filmen:

Till the next adventure……….

Heeft U nog vragen/suggesties over dit artikel of over het kajakvissen in het algemeen dan kunt U altijd een mailtje sturen naar daniel@yakfishing.eu
 
Daniel van der Post
YakFishing Member

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (18 )
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars : Slechtste seizoen ooit! (2)
Willem Moorman -
image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (17)
Marc Borst -