Karperpassie/Megasnoek

Karperpassie/Megasnoek

door Co Sielhorst

Ik heb de knoop doorgehakt. Bouw geen hengels meer. Zit niet meer in het bestuur van een hengelsportvereniging. Dat geeft een euforisch gevoel van vrijheid. Met nog maar één verplichting te gaan is het leven alweer een stuk draaglijker. Gaat die éne verplichting ook op de helling?

Ja, ik schrijf geen karperpassie en ook geen megasnoek meer.
Na wat aarzeling heb ik mijn beslissing bij Henk neergelegd. De eerste week heb ik nog wat met mijn ziel onder de arm gelopen. Nu al spijt van mijn
beslissing?  Natuurlijk is het niet vreemd, zeven jaar schrijven, een strak wekelijks ritme dat maar zelden in gevaar geweest is gaat als een rode draad door je leven lopen. Het gaat zelf een beetje bepalen waar en wanneer er gevist moet worden.

Het is zeker ook een houvast geweest. Er moet gevist worden want er moet een visverhaal komen. Ik heb de afgelopen jaren veel waardering ervaren voor die verhalen. Ik ben Henk en natuurlijk ook de lezers van Totalfishing dankbaar voor die waardering. Heel lang heb ik me tevreden gesteld met een natuurbeleving waar niet alleen die vis de hoofdrol in speelt.

Er is een omslag gekomen. Mede door een lichamelijk ongemak is het kappen van al mijn verplichtingen in gang gezet. De vrijheid die dit oplevert gaat me in staat stellen om andere doelen na te streven. Ik ga me een poosje ingraven als een soort karperkluizenaar. Geholpen door Arie kom ik tot een ander soort gedrevenheid. Knalhard er tegenaan in bizarre omstandigheden heeft in de eerste maanden van dit jaar al heel veel moois opgeleverd. Geen vogeltjes kijken.

Naar een pennetje staren gaat ook even niet. Alleen in een enkele maanverlichte, rustige nacht valt er af en toe iets te zien. Een ander soort schoonheid, veel meer horen dan zien is ook boeiend. Ik ga op een heel andere manier vissen. Zo goed mogelijk naar bestaande systemen kijken en mijn uiterste best doen om het dan anders te doen, bedoel ik eigenlijk. Daarbij moet ik armslag hebben. De vrijheid om een maand niets te presteren, alleen analyseren en niet de druk voelen om te moeten schrijven.

Er liggen in ons land mogelijkheden om ongekend grote vissen te vangen. Daar ga ik mijn deel van opeisen.  Ik ga met Henk nog kijken of ik in de toekomst op
een andere manier iets bij kan dragen aan Total Fishing, maar voorlopig zeg ik: als jullie me missen, ben ik vissen.N.v.d.r.
Namens T.F bedanken we Co hartelijk voor zijn talloze bijdragen in zijn eigen, unieke en kenmerkende stijl.Vanaf het begin is Co zeer nauw betrokken geweest bij
T.F. en in de toekomst zult u ongetwijfeld nog regelmatig van zijn bijdragen kunnen genieten, alleen niet meer in deze vorm. Co veel succes met je jacht op nieuwe megavissen!


Voor de voorafgaande 223 delen van “Karperpassie”, ga naar het archief!

Voor de voorafgaande 147 delen van “Megasnoek”, ga naar het
archief!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
KarperPassie 243
Total Fishing Import -
image description
KarperPassie 280
Total Fishing Import -
image description
KarperPassie 279
Total Fishing Import -