image description

Jeugdvissers strijden voor de titel beste visser van Zuidwest Nederland

Persbericht Sportvisserij ZuidWest Nederland

Jeugdvissers strijden voor de titel beste visser van Zuidwest Nederland

Maar liefst 43 kinderen van zeventien verschillende hengelsportverenigingen uit Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Holland doen hieraan mee.

Het Federatief Kampioenschap Zoetwatervissen wordt a.s. zaterdag 1 oktober gehouden aan de Vlaardingervaart in Vlaardingen van 10.00 uur tot 12.30 uur. Er wordt gevist in drie categorieën; Categorie A: 14 t/m 18 jaar, categorie B: 10 t/m 13 jaar en categorie C: 6 t/m 9 jaar.


 
Om voor deze finale in aanmerking te komen zijn er de afgelopen periode vijf voorrondes gevist in Oud-Gastel, ’s Gravenmoer, Tilburg, Terneuzen en in Klundert. De beste 50% van deze jeugdviswedstrijden heeft zich geplaatst voor de absolute finale. 



De organisatie ligt in handen van Sportvisserijbelangen Delfland (SVBD) en Sportvisserij Zuidwest Nederland. ‘Er is gekozen voor de stek aan de Vlaardingervaart omdat deze bekend staat om haar goede vangsten.

Kinderen kunnen veilig en op een makkelijke manier vis vangen aan dit bekende wedstrijdwater’, vertelt Willem Thoen, voorzitter van de jeugdcommissie van Sportvisserij Zuidwest Nederland en bestuurslid bij Sportvisserijbelangen Delfland. 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Karperuitzet in Groningen en Drenthe
Marc Borst -
image description
Onderzoek visstand Volkerak-Zoommeer
Marc Borst -