image description

Jeugdboot Sharkatag

Persbericht sportvisserij Nederland

Jeugdboot Sharkatag

Na enkele edities van het evenement Sharkatag is het nu tijd om ook de jeugd kennis te laten maken met het vissen op (gevlekte gladde) haaitjes en daarom is er dit jaar voor het eerst een boot speciaal voor de jeugd ingericht.

Sharkatag is een evenement dat is bedoeld om sportvissers hun steentje bij te kunnen laten dragen aan het haaienonderzoek. Ze gaan de zee op met bevoegde schippers met als doel zoveel mogelijk haaien (en roggen) te vangen en te voorzien van een merkje of gemerkte haaien terug te vangen.

Door het verzamelen en analyseren van deze gegevens komt waardevolle informatie aan het licht die gebruikt kan worden om een beeld te krijgen van de haaienpopulatie in onze kustwateren, hun gedrag en verspreiding. Dit kan gebruikt worden om de haaien en roggen in ons kustwater waar nodig te beschermen.

.Veel animo
Het door Sportvisserij Nederland in samenwerking met diverse instanties georganiseerde evenement is inmiddels uitgegroeid tot een spectaculaire jaarlijkse happening, waar veel vissers hun eerste haai weten te vangen. De inschrijvingen voor de komende editie lopen dan ook storm. Op 13, 15 en 16 juli zitten de boten inmiddels vol en slechts op donderdag 14 juli as. zijn er nog plaatsen voor de liefhebbers, die er dan echter wel heel snel bij dienen te zijn!

Jeugdboot!
Dit jaar is echter ruimte voorzien voor een speciale jeugdboot. Een veilige en zeewaardige charterboot, met alle veiligheidsmiddelen aan boord en een ervaren bemanning. Alle materialen die nodig zijn voor het vissen op haai, van hengel tot aas, worden verzorgd. Ervaring is niet nodig; de kids die meevaren worden begeleid door vissers die exact weten hoe je de meeste kans maakt om een haai te vangen.

Deze jeugdboot is beschikbaar op zaterdag 16 juli as. en de kinderen die mee mogen, dienen tussen de 10 en 15 jaar oud te zijn. Er wordt gevaren van 9.00 tot 15.00 uur vanaf de steiger aan de buitenkant van de sluis van Neeltje Jans. De deelnemende kids dienen ruim tevoren aanwezig te zijn, maar wie mee ‘mag’, ontvangt vanzelfsprekend tijdig alle benodigde informatie.

 
Aanmelden
Zou je jouw zoon, dochter, neefje, nichtje of buurkid graag eens in de gelegenheid stellen om zo’n heel speciale avontuurlijke dag mee te maken, neem dan snel contact op. Het beschikbare aantal plaatsen is beperkt!

Bel voor nadere informatie en/of aanmelding met Team De Jeugdboot, tel. (00-31) (0)651164348.

ANDEREN LAZEN OOK