HS-Outdoor Fair ‘meet-and-greet’: Jochem Postulart

Persbericht Hengelsporthuis

HS-Outdoor Fair ‘meet-and-greet’: Jochem Postulart   

De HS-Outdoor Fair 2014 wordt door de bezoekers met name zo aantrekkelijk gevonden omdat zoveel bekende vissers ook werkelijk aan het vissen zijn. Je staat naast je favoriete visser op de stek, of je stapt aan boord bij weer een andere specialist.

In aanloop naar ons buitenevenement stellen we regelmatig één van die in Maurik vissende specialisten aan de hand van wat korte vragen aan je voor. Dit keer een zeer populair Witvis Totaal auteur!
 
Naam: Jochem Postulart
 
Leeftijd: 35 jaar


 

Gespecialiseerd in: Het vissen op karper en brasem met de vaste stok of werphengel op commercial carp fishery’s in Nederland en Engeland.
 
Sponsors/merken: Voorhuis Hengelsport, Shimano, Dynamite Baits en JD-floats.
 
Wedstijdvisser: Op vijfjarige leeftijd begonnen met vissen in de sloten bij ons in de woonwijk samen met mijn vader. Op mijn achtste  lid geworden van HSV de Duikelaar in Puiflijk en daar de gebruikelijke jeugdwedstrijden mee gevist, deze zelfs diverse jaren achter elkaar gewonnenén uiteindelijk jeugdkampioen van de gemeente geworden. Vanaf ongeveer mijn 14e ben ik begonnen met koppelwedstrijden op de Maas met mijn vader, op mijn 16e ben ik voor het eerst besmet geraakt met het vissen op vijverkarper. Tot mijn 18e alleen in Nederland en na het behalen van mijn rijbewijs ook twee tot drie weken per jaar in Frankrijk. Eerst vooral op betaalwateren zoals Etang de la Horre en later op Lac du Der, Lac du Saint Cassien, Lac du Salagou en vanaf 2003 tot 2012 alleen nog op Rainbow Lake (Lac du Curton). Grootste vis 29,875 kilo!

 
Sinds 2007 ben ik me vanwege de minder beschikbare tijd steeds meer gaan toeleggen op het commercial vissen, en de afgelopen twee jaar vis ik uitsluitend nog op de commercials. In het jaar 2007 heeft HSV de Duikelaar ook de keus gemaakt om hun viswater naar Engelse maatstaven in te richten door het massaal uitzetten van karper, brasem en zeelt.
 
Belangrijkste titel: Nederlands Kampioen Commercial Carp 2013 en 2014, winnaar Verpa zomeravond competitie 2013, winnaar drie wedstrijden Witvis Totaal Competitie 2013, winnaar drie wedstrijden Witvis Totaal avond competitie 2013, winnaar Witvis Totaal nachtwedstrijd 2012, winnaar Witvis Totaal twinmargin-wedstrijd 2013, winnaar Voorhuis Hengelsport twinbattle 2013,  Nederlands Kampioen Commercial Teamvissen 2014 bij de Dutch Carp Lakes competitie, winnaar twee wedstrijden Witvis Totaal competitie 2014, winnaar wedstrijd Witvis Totaal avond competitie 2014, winnaar Voorhuis Hengelsport ‘tientjes’ wedstrijd 2014 en erg veel los georganiseerde wedstrijden.
 
Favoriete vissoorten: karper, zeelt, barbeel en brasem.
 
Favoriete watertype: 1) ‘Commercials’ met eiland erin, zoals bijvoorbeeld Maikins Fishery in Engeland.  2) ‘Snake lakes’, dit zijn ovale wateren waarbij je met een vaste hengel onder je eigen kant óf tegen de overkant kunt vissen, meestal op F1 karpers zoals het Engelsde Tunnel Barn Farm. 3) De wat grotere vierkante putten met een goede bezetting aan karper, bijvoorbeeld Visvijver de Vossekuil in Sint Oedenrode.

 
Favoriete systeem: Vaste hengel met pasta of pellets als aas, ‘pellet waggler’ en de ‘method feeder’.
 
Aassoort top 3:
 
1) pasta
 
2) lunchmeat
 
3) pellets/ expanders
 
Aanpak tijdens de HS-Outdoor Fair 2014: Ik verwacht dat we – net als vorig jaar – weer volop brasem gaan vangen, in eerste instantie zal ik het op een traditionele manier gaan doen met de voerkorf,  maar wel met voer dat gebruikt wordt bij het commercial vissen. Later zal ik gaan proberen of het ook lukt op de commercial manier; met de ‘method feeder’ in combinatie met PVA pellets en mini boilies. We zien elkaar daar, ik laat je het zien!
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak ( deel 1 )
Willem Moorman -
image description
Feederen op het Wantij
Willem Moorman -