image description

Het vijfde Roofvis Event 2022 in Gouda was weer een TOP evenement.

Door Ron Smits

Stralend weer en eindelijk mogen we weer los. De  exposanten, vrijwilligers en bezoekers, die blij zijn om elkaar, eindelijk weer eens te zien en te spreken.  Twee jaar van Corona en één jaar ten gevolge van bouwplannen, die niet zijn door gegaan is er eindelijk weer een Roofvis Event.

Exposanten van het eerste uur zijn weer aanwezig, maar we zijn er trots op om ook nieuwe exposanten te mogen begroeten. Door het mooie weer en ook de verwachting dat het wel eens drukker kan worden als anders heeft ons doen besluiten om ook buiten exposanten en de tweede hands hengelsport artikelen te plaatsen. Hierdoor worden de bezoekers meer verdeeld, zodat het binnen overzichtelijk blijft.

Prachtig weer, laat de bezoekers maar komen we zijn er klaar voor.

Sportvisserij ZW Nederland ook present met een leuke verassing voor de jeugd.

Dit jaar hebben we op ons Roofvis Event weer de nodige primeurs. Nieuwe ondernemers in de hengelsport willen we graag op weg helpen om bekendheid op te doen. Dit jaar hebben er  maar liefst zeven nieuwe ondernemers deel genomen aan ons event. Dirk Jan Boom met zijn Pelagic Players trekt veel bekijks, niet alleen door zijn mooi kunstaas, maar zeker ook door het etaleren van dit kunstaas. Keurig naast elkaar. Kijk maar op onderstaande foto. Alles strak.


Hier het kunstaas van Dirk Jan Boom in detail. Foto Dirk Jan Boom

Ramon’s Rods uit Roosendaal met zijn handgebouwde hengels heeft er verstand van hoor. Vele bezoekers hebben met een gebogen hengel van Ramon in de hand gestaan. Hij heeft een geheel eigen visie en dat zie je terug in zijn hengels. Geen klassieke afbouw maar futuristisch met de focus op carbon grips. Zie foto onder.

Foto Ramon. Hengelsport Peter de Kock uit België is zeker niet een nieuwe ondernemer, maar wel voor het eerst op onze beurs. Zijn vier pro staffers hebben o.a  de art baits, de G Loomis hengels en de St Croix hengels laten zien.

In het midden Frans Oomen van Hengelsport de Kock.

Art Baits het grote huismerk van de Kock.

Loodvrij vissen door Green Bass

DR Streams ook voor het eerst op een beurs. Zijn visie om vis te vangen is Keep it simple.

Deto Tackle, net gestart met materiaal voor het zoute nat. Volgend jaar aanwezig met o.a. onderlijnen voor makreel, platvis, voorzien van allerlei lokkertjes.

De afdeling vliegvissen van onze hengelsport vereniging GHV Groene Hart ook voor het eerst op ons event met prachtige vliegen. Altijd een kleurrijk gegeven.


Deze vliegjes spreken mij enorm aan. Goed voor het zilte nat (zeeforel, fint, geep)

Ook het bestuur van de GHV  (links op de foto is Ben Boere de penningmeester, die ons met het nodige geld behulpzaam is geweest) is aanwezig met een werkelijk prachtige video van ons mooie viswater. Deze video is opgenomen met een drone, die wordt bestuurd door onze voorzitter Ton van der Spiegel op de fiets.  Van ons event verschijnt een video op Youtube. Rechts (foto boven, op de rug) Jorn Jansen bezig met een interview.

Twee BOA’s van Sportvisserij ZW Nederland bemannen de stand buiten. Ook buiten is er genoeg te beleven. Varen met visgidsen, kayaks, bellyboten het is allemaal mogelijk. De Reddingsbrigade zorgt ervoor dat alles op het water veilig gebeurt. Om het varen met de bellyboot mogelijk te maken heeft Macfishing twee bellyboten en waadpakken ter beschikking gesteld. Voor de jeugd zijn er twee waadpakken: te groot en veel te groot.


Meevaren met het wedstrijd team van Rozemeyer: Jordy en Johan van Loo doen voor het eerst mee. De boot van de reddingsbrigade ligt er achter. Gelukkig hoeft de reddingsbrigade niet uit te rukken.

Drie kramen, tafels en kisten met tweedehands hengelsport spulletjes vinden gretig aftrek. Vrijwilligster Lydia Smit heeft het materiaal goed aan de man weten te brengen.

Robbert Poelwijk met zijn volledig opgetuigde Technautic boot. Een genot om te zien wat er allemaal op zit aan hoogwaardige techologie.

Frank van Vliet (Roofvis Web) heeft veel tweedehands vis materiaal meegebracht. Meerdere keren heeft hij live verslag van de beurs gedaan.

Trapkano.nl is ook weer van de partij. Rechts het allernieuwste model van Hobie, de Lynx. Deze weegt slechts 20 kg en past zo op het dak van een auto en is zeker net zo stabiel als de Outback (links op de foto)

De Lynx wat dichterbij heeft veel weg van een surfplank en is daarom heel handelbaar.


Een mega succes is wel de tombola, die meerdere keren per dag gehouden is, met prachtige prijzen: drie keer twee nachten in het Veluwe pension en drie dagen vissen met een visboot voor twee personen. Twee keer vismateriaal van Cinnetic ter waarde van honderd vijftig euro. Een tegoed bon van honderd euro voor een vis reis bij Visreis.nl, bedrukte viskleding, hengel, molen, kunstaas etc.

Deze foto van de tombola verbergt een aantal details. Allereest valt het video beeld bij Visreis.nl op: 71 heilbotten op één dag gevangen door vijf sportvissers op één visboot. Ten tweede Frank van Vliet grijpt net naast de prijs. Ten derde de prachtige belly boot van Dennis Horvath staat wel heel strategisch opgesteld. Ten vierde de spanning op het gezicht van Tim Hulshof. Aan het einde van de dag gaat hij naar huis met een aantal prijzen en één van de hoofdprijzen: een waardebon van honderdvijftig euro aan hengelsport materiaal van Cinnetic.

Tim is een man met een gouden hart. Na het ongeval met zijn boot op de Randmeren is hij druk bezig met het organiseren van Kids Cup voor de jeugd van 6 tot 14 jaar. De jeugd kan onder deskundige leiding vissen op Steur, Black Bass, Karper en Meerval. Van donderdag 26 mei t/m zondag 29 mei kunnen de Kids onder professionele begeleiding gratis vissen aan de Adventure Lagoon bij Fishing Adventure aan de Rutbekerveldweg 275 te Enschede.


Hieronder nog enkele sfeer beelden.

 

Bijna Frank………………..

Ook twee E.H.B.O ers aanwezig.

De reddings boot ligt er gelukkig werkloos bij

Dennis Horvath van Spinmad heeft ook belangrijk nieuws. Op vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober 2022 vindt het WK Streetfishing plaats in Zwolle. Dit gebeurt vanuit Sportvisserij Nederland onder toeziend oog van het NOC*NSF. Sportvisserij NL heeft twee bondscoaches aangesteld: Sander Groeneboom en Dennis Horvath. Ook het team van Nederland is bekend:
1:     Bart van de Walle – Nederlands kampioen Streetfishing 2021/2022.
2:    Johannes Elzinga – Nederlands kampioen Streetfishing 2021/2022.
3:    Gerben Jorritsma – nieuwkomer Streetfishing oud prof schaatser.
4:    Dennis Nijenhuis – 10 jaar actief met wedstrijden Streetfishing.
5:    Tim Kunst – nieuwkomer en aanstormend talent.
6:    Félix Sens – nieuwkomer en aanstormend talent.
Wij wensen de beide bondscoaches en het Nederlandse  team heel veel succes op het WK in eigen land.
Vele Belgische en Nederlandse bezoekers hebben ons evenement bezocht, vele exposanten uit Nederland en België hebben deelgenomen aan ons event, vele vrijwilligers hebben ons geholpen op de dag van het event, de Reddingsbrigade, E.H.B.O. ers en Parkeerwachters hebben bijgedragen aan een goed verloop, De Pionier heeft ons voorzien van de locatie, eten en drinken, hengelsport vereniging GHV Groene Hart heeft ons voorzien van de nodige financiën. Al deze mensen zijn uiteindelijk de succesfactor van ons Roofvis Event. Jullie allemaal heel hartelijk dank. De plannen voor volgend jaar zijn al weer in de maak.
Heel veel info is gedeeld op dit event, vele afspraken zijn gemaakt, nieuwe ideeën zijn ontstaan, nieuwe vriendschappen zijn ontstaan en mogelijk zijn er ook nieuwe vis uitstappen gepland. Wederom zijn we geslaagd om de doelstelling: een zo breed mogelijke uitwisseling van informatie tussen de roofvissers onderling enerzijds en tussen organisaties, ondernemers, verenigingen, overheid, controleurs en roofvissers anderzijds, met betrekking tot alles wat met roofvissen te maken heeft, zonder winstoogmerk, waar te maken.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Poldersnoek, uniek en ontembaar: Deel 12
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars : december baars
Willem Moorman -