image description

Het seizoen eindigde werkelijk super. Deel 1

Allereerst wil ik mijn trouwe lezers van "Zicht op zeebaars " een spetterend, visrijk maar vooral gezond 2021 wensen. Dat visrijke is alleen maar mooi meegenomen maar is toch ook wel een belangrijk punt omdat het vangen van je beoogde vissoort alleen maar stimuleert tijdens je visdagen!

Maar goed we wandelen even door het zeebaarsseizoen van 2020. Het begon eind april redelijk goed met opvallend mooie dikke vissen. Die flow zette zich ook voort tijdens de mei maand. De deelnemers aan mijn workshops vingen met regelmaat leuke zeebaarzen. Maar rond pakweg half juni werden de vangsten aanmerkelijk minder en leek het wel of de aanwezige populatie "gekrompen" was. De meeste vissen haalden ternauwernood de wettelijke minimummaat van 42 cm. Maar de teller van mijn 80+ vissen stond toen al op 3 stuks één meer dan het vorige seizoen. De grootste vis ving ik tijdens mijn workshop eind mei en was 83 cm.

Maar de vangsten liepen dus vanaf half juni tot eind augustus lelijk terug. Het gebeurde dan ook nog al eens dat er ook tijdens mijn workshops geen zeebaars werd gevangen maaaarr zoals de deelnemers zelf aan aangaven heet onze sport "vissen en geen vangen "! De bootvisserij was overigens wel goed. Ik wist mijn 80+ score op te voeren tot maar liefst 7 stuks.  Begin september ging de knop om wat voor manier ineens weer om en trokken de vangsten weer behoorlijk aan.


De boot visserij was redelijk goed. Helaas werden vele goede stekken in het Europoort gebied naar de bekende kloten geholpen door een illegale Scheveningse warnetvissers. De havenpolitie zal het komend seizoen extra allert zijn op deze wanpraktijken!

 

Alles bij elkaar toch een mooi seizoen. Zelf wist ik 7 baarzen boven de 80+ te vangen 6 meer dan vorig jaar

 

Stekel ze 

The Bass Whisperer 

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Kansen voor Oranje damesequipe op WK Dobbervissen
Willem Moorman -
image description
Speed of Slowmotion: deel 2
Willem Moorman -