Het Nederlands Kampioenschap IJsvissen te Zweden (Deel 4)

Het Nederlands Kampioenschap IJsvissen te Zweden (Deel 4) 

Door Ron Smits 
Vandaag de laatste dag van ons verblijf in de herberg van Johan Postma. Het weer is prachtig vandaag, volop zon en met een paar graden onder nul is het heel goed uit te houden op het ijs. Er is een mooie snoek gevangen door Ria en jammer genoeg is er een snoek gelost.

Ook op het andere meer zijn er al drie beekridders gevangen van 31, 32, en 37 centimeter. Met dank aan de sponsors zijn er een aantal prachtige prijzen te winnen op deze laatste dag. Het belooft weer een hele fijne laatste avond te worden.


Visgids Andy heeft een prachtige foto gemaakt van Joost met zijn mooi getekende snoek van net geen 90 centimeter.

Marc gaat nog een paar moeilijke dagen tegemoet. Vrouwlief Ria vangt vandaag de eerste snoek, zoonlief Joost vangt in de middag nog een mooie snoek van 86 centimeter en Pa Marc? Die is waarschijnlijk de lachende derde, want moeders en zoon gaan ongetwijfeld de volgende keer weer mee naar Dalsland.


Gelukkig nog een klein prijsje voor Marc.

Kijk Marc, zegt Ria, zo doe je dat.


Langzaam maar zeker komen de eerste vissers weer binnen. Volhouders hoor. Het weer is prima maar de wind maakt het toch wel bitterkoud.



Onze beide visgidsen (boven Tommie en onder Andy) hebben hun best gedaan om van deze dag weer een groot succes te maken. Bedankt mannen.


’s Avonds na het eten de prijsuitreiking. Eerst de dames. De prijs voor de meeste snoek centimeters is gewonnen door Ria met een snoek van 65 centimeter en een kleinere. De meeste forel centimeters heeft Sonja gewonnen met een forel van 31 centimeter. Beide dames winnen een waardebon van €50,00 aan hengelsportmateriaal. De prijs voor de grootste snoek is gewonnen door Ria, zij wint een diner in een restaurant voor twee personen.



De winnende combinatie van gisteren: een lepel, met daarboven een lampje en aan de haak een paar maden of garnalen, doodstil laten hangen net boven de bodem.


Voor de volgende prijzen dingen zowel de dames als de heren mee. De meeste forel in centimeters is gewonnen door Peter Paul en de meeste snoek in centimeters is gewonnen door Ria, beiden winnen een waardebon van €100,00 aan hengelsport materiaal.

Willem Bakker wint de tweede prijs in het aantal forelcentimeters met drie forellen met een totaal van 91 centimeter, een waardebon van €75,00 aan hengelsportmateriaal, terwijl de derde prijs in deze categorie gewonnen wordt door Hans Holsbeek met een forel van 31 centimeter. Hans wint een waardebon van € 50,00 aan hengelsportartikelen.


Sonja wint de prijs voor de kleinste forel (er is geen zalm gevangen), uitgereikt door Anders Bring, sportcoördinator.



Johan Postma namens de organisatie en alle deelnemers nog eens hartelijk bedankt voor de goede zorgen.


De prijs voor de grootste snoek is gewonnen door Joost met een snoek van net geen 90 centimeter, Joost wint een waardebon van €50,00 aan hengelsportmateriaal. Met een forel van 37 centimeter wint Peter Paul de prijs voor de grootste forel: een dag vliegvissen met een visgids in de polder van de Lopikerwaard.

De prijs voor de kleinste forel is gewonnen door Sonja, zij wint een waardebon van €50,00 aan hengelsportmateriaal. De pechprijs is gewonnen door Vincent. Hij viel zo hard op het ijs dat hij de laatste dag niet meer mee kon vissen.


De pechvogel Vincent.


De hoofdprijs voor de meeste geslaagde sportvisser over de drie dagen is gewonnen door William. Op de eerste dag vangt William al een heel mooie snoek, maar net buiten mededingen naar de dagprijs (de wedstrijd was al afgeblazen).

William is de meest constante visser, maar valt telkens net buiten de prijzen, bovendien verwoordt William de belevenissen zoals hij ze ervaart prachtig op zijn blog. Hij wint dan ook een verblijf van een hele week in een vakantiehuis met vis gids en boot.

De laatste prijs wordt verloot onder de vissers, die op de laatste dag geen vis vangen, een weekend voor twee personen op een kampeervlot op een visplas in het Kuinrebos. Uit de hogehoed kwam Astrid als winnaar uit de bus.


Vandaag prachtig weer. Dit is het kleinere meer, met een goed forellenbestand.


Door de minder goede vooruitzichten is het wedstrijdschema gewijzigd. Hierdoor is ook na de officieuze huldiging op zaterdag van de kersverse Nederlands kampioen in het bijzijn van de directeur provinciale VVV van Dalsland, dhr. Johan Abenius en dhr. Anders Bring beleidsmedewerker en sportviscoördinator op de laatste dag officieel geworden.

Johan heeft voor deze speciale gelegenheid een gerookt varken als diner laten komen en tevens diverse heerlijke nagerechtjes voorzien.


Gerookt varken.


Dhr. Johan Abenius, directeur van de provinciale VVV reikt de prijzen uit aan de kersverse Nederlands kampioen en feliciteert de top drie van het NK IJsvissen, rechts de nummer drie Richard Griep links de nummer twee Peter Paul Schollema En in het midden de kersverse Nederlands Kampioen ijsvissen Iwan de Vries.


Een weekendje weg voor twee personen op een kampeervlot voor Astrid. Dapper doorgevist tot het einde.

Anders Bring, sportviscoördinator, geeft de organisatie (Ed en Haco) een prachtig polo-shirt als blijk van waardering, bovendien ontvingen alle deelnemers een bufke.


Morgenvroeg gaan de deelnemers weer terug met het vliegtuig en iedereen is het erover eens dat de tweede editie van het Nederlands Kampioenschap IJsvissen in Edsleskog Zweden, meer dan geslaagd is.

De deelnemers gaan naar de bus, die vertrekt in alle vroegte



Wat een ontvangstcomité voor onze ijshelden op Schiphol.


De bagage wordt weer ingepakt en de zwaardere bagage gaat morgenmiddag met de bus van Sportvisserij Nederland weer terug naar Nederland, waar wij dinsdag middag omstreeks 15.00 uur weer bij Sportvisserij Oost Nederland aankomen.


Hans, Frans en ik verlaten Götenborg met de veerboot naar Kiel.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -