Heerlijk stukkie nostalgie

Heerlijk stukkie nostalgie 

Door Joop Folkers

Het sportvissen is me met de paplepel ingegeven. Zo ving ik op mijn vierde jaar mijn eerste ruisvoorntjes aan een bamboestokkie ergens in een begroeide poldersloot rond Zuid Scharwoude.  

Vissen bleek mijn passie! Ook op het moment, dat we naar Den Haag verhuisden ging er vrijwel geen dag voorbij dat ik met mijn bamboehengel een slootje op zocht om baarsjes en boerelullen (grondelingen) te vangen.


Met
de bamboehengel langs de sloot.

Toen ik rond mijn 16 jaar vanaf het strand voor Kijkduin mijn eerste botje ving was het zo klaar als het bekende klontje, zeevissen was het helemaal.


Een prachtige goudkleurige zeelt op mijn 14de.

De jaren die er op volgde kon je werkelijk langs de gehele kust (grote) gul vangen.


Tijdens rustig weer vrijwel wekelijks de zee op met de Zeelandia van Groen.

Ook de bootvisserij kwam destijds in beeld. Ik kan me nog herinneren dat je voor een visdag bij rederij Groen ruimschoots van te voren moest boeken om op te kunnen stappen.


Op weg naar Terschelling toch effe proberen een brasem te vangen in het IJsselmeer.

Naast de vele karpers met de pen en de dikke gullen vanaf de golfbrekers en het strand kwam ik rond mijn 25 jaar op het strand van Terschelling in contact met mister zeebaars.


Mijn eerste Nederlandse haai gevangen rond de Stortemelk nabij Terschelling!

Een sportvis van het eerste uur waar ik nu nog steeds een hoop plezier aan beleef! Ierland en Guernsey kwamen in beeld als vakantiebestemming eind jaren 80 gevolgd door vele Noorwegen trips!


Ruim 30 jaar terug vastegemaakt aan de sluisdeuren van de Haringvlietsluizen vissend op grove zeeforel.

Samen met mijn vismaatje Ralph Leening vertrok ik in september 2013 naar Ebro Delta in Spanje voor de visserij op blauwvintonijn.


Mooie regenboogforel van het Oostvoornsemeer.

Een droom ging in vervulling want ook deze gespierde krachtpatser kon ik bijschrijven op mijn rijke lijst gevangen vissoorten.

Ik ben blij dat ik mijn oude visherinneringen grotendeels heb kunnen bewaren, want ook al zijn heel wat foto’s ietwat vergeeld het blijft een mooi stukkie nostalgie!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -