Gouden forellen uitgezet in Oostvoornse Meer

Gouden forellen uitgezet in Oostvoornse Meer

Sportvisserij Zuidwest Nederland zet jaarlijks forel uit in het Oostvoornse Meer. Dit jaar is er 900 kg regenboogforel uitgezet. Hierbij zaten twee goudforellen. Sportvisserij Zuidwest Nederland reikt de Gouden Forel uit aan die sportvisser die als eerste één van deze goudforellen vangt.

Het Oostvoornse Meer is een befaamd meer om op forel te vissen. Niet alleen vanuit Nederland maar ook uit het buitenland komen sportvissers naar Oostvoorne om één van de grote forellen uit het meer te vangen. Omdat er geen natuurlijke voorplanting plaatsvindt zet Sportvisserij Zuidwest Nederland jaarlijks forel uit in het meer.

Meestal gaat het om regenboogforel maar ook beekforel en beekridder zijn uitgezet. Jongstleden november is uitsluitend regenboogforel uitgezet. Wel zaten er dit keer twee goudforellen bij.

Deze forellen zijn letterlijk goud waard! De visser die namelijk als eerste één van deze goudforellen weet te vangen ontvangt een gouden beeldje van een forel. Daarnaast krijgt diegene ook nog eens € 100,-. Mocht je één van de gouden forellen vangen maak dan een foto en mail deze naar Sportvisserij Zuidwest Nederland (info@sportvisserijbelangen.nl).

Iedereen met een VISpas mag vissen op het Oostvoornse Meer. Wel is er een aantal vergunningvoorwaarden waar iedereen zich aan moet houden. Er mag alleen gevist worden met één hengel geaasd met één kunstvlieg. Voor sportvissers die met kunstaas willen vissen is er een aparte kunstaasvergunning te verkrijgen.

In de maand november is er een gesloten tijd en mag er helemaal niet gevist worden op het meer. Heel het jaar geldt dat de vis direct na de vangst teruggezet dient te worden.

www.sportvisserijbelangen.nl