image description

GGD Zeeland consumptie zelf gevangen…

Op 4 november schreven wij een bericht waarin wij toelichting gaven over de noodzaak voor onderzoek naar het PFAS-gehalte in onder andere de Westerschelde.

In dit bericht wezen wij op de mogelijke gezondheidsrisico’s die het eten van vis, specifiek Bot, gevangen in dit water heeft en verwezen wij naar het advies van een toxicoloog. Zie onderaan de pagina het complete bericht.

GGD Zeeland heeft ons benaderd met het verzoek aandacht te vragen voor een stuk dat zij op 15 december publiceerden op hun website aangaande het onderzoek naar de concentratie PFAS in de Westerschelde dat in november 2021 is gestart. De resultaten worden in het voorjaar van 2022 verwacht, maar tot die tijd adviseert ook de GGD Zeeland (sport)vissers om zelf gevangen vis uit de Westerschelde niet te consumeren.
 

3M de grote vervuiler van de Westerschelde?
 
Op basis van het advies van de GGD raadt ook Sportvisserij Zuidwest Nederland af zelf gevangen vis uit de Westerschelde te gebruiken voor consumptie in afwachting van de onderzoeksresultaten.
 
Zodra de resultaten van het onderzoek met ons gedeeld zijn, zullen we hierover communiceren op onze website en social media.