image description

Gezien bij…Anne Brommer: Zelfbouw op maat.

Gezien bij...Anne Brommer.

Zelfbouw op maat.

Op de weinig overgebleven hengelsportbeurzen kom je hem altijd tegen, zittend achter zijn knutseltafel.

Hier laat hij zien hoe je van diverse materialen prachtige spinners, spinnerbaits, chatterbaits, streamers op een schitterende manier creëert. Anne Brommer is al jaren lid van een select gezelschap die zich bezighouden met het maken, creëren en verbeteren van kunstaas


Zo zie ik mijn spinnerbait graag, veel bucktail en een prachtig met epoxy afgewerkte loodkop.

Deze zelfbouwers zijn een echte verrijking in de roofvisserij. Ze zijn vaak innovatief en verbeteren regelmatig bestaande producten. Ze zorgen ervoor dat ook jij je ideeën tot een werkelijk kunstaas kunt omzetten en wie wil dat nou niet. Vaak zie je ook dat de kwaliteit een stuk hoger ligt dan een fabrieksmatig vervaardigd product.

Omdat het lijkt dat heel Nederland achter de roofvis aanzit, komt hier veel druk op te staan. Vooral de wat slimmere (lees grotere) vissen krijgen het spelletje door en kunnen alleen nog verleid worden door iets wat ze niet kennen of zelden tegenkomen. Ook hiervoor kan je vaak bij de ‘’zelfbouwers’’ terecht. Dit alles heeft ertoe geleid dat ik regelmatig gebruik maak van één van deze mannen.


Anne op zijn atelier en in zijn element.

Anne is een no nonsens bouwer en roofvisser in één. Hij weet als geen ander wat er in de roofviswereld omgaat en kan je op dit gebied erg goed adviseren. Zijn spinners van 3 cm. tot over de 20 cm. zijn nu al legendarisch.  Andere kunstaasjes die de laatste jaren helemaal hot zijn, de Spinner en Chatterbaits, zijn bij hem ook in goede handen.

Als je ziet hoe deze kunstwerkjes worden afgewerkt, dan lik je je vingers erbij af. De streamers, voor zowel de vliegenlat als de spinhengel, zijn ook snoepjes van een hoge kwaliteit. Snoepjes die in de praktijk goed werken, omdat Anne alles relateert aan zijn praktijkervaring.


Een kleine greep uit zijn zelfbouwcollectie, de spinnerbait en streamers.

Het mooie van deze zelfbouwer is dat je samen met hem tot een product kan komen, die je onderscheidt van de rest. Niet omdat je anders wilt zijn, maar omdat de situatie hier soms om vraagt. Neem eens contact met hem op en laat je inspireren, zekerweten dat je er geen spijt van krijgt.


Mijn nieuwe opdracht voor Anne is een Chatterbait met veel bekleding.

Anne Brommer;  Tel. 06- 13462142 of E-mail: abrommer@home.nl