image description

Gezien bij SPRO Neoprene Waders

Gezien bij SPRO  

Rubber Boots Neoprene Waders  

Door Berthil Bos  

Het vissen vanuit een Bellyboat is vandaag de dag erg populair onder vooral de roofvissers. 

Het is dan ook een zeer directe manier van vissen, waarbij je letterlijk en figuurlijk één bent met het water. Je kan op plekken komen waar je anders met een boot met geen mogelijkheid bij kan.


Dit soort plassen zijn niet te bevissen met een ‘gewone’ boot.

Om deze vistechniek comfortabel en droog uit te voeren heb je een waadpak nodig. Een waadpak is een eendelig pak, dat bijna het hele lichaam bedekt. Vergelijk het met een tuinbroek, maar dan waterdicht. 

Met dit pak kan je natuurlijk ook vele andere takken van de hengelsport beoefenen. Denk maar eens aan al wadend vliegvissen of bij het zeevissen vanaf het strand. Ook de karpervisser gebruikt graag een waadpak om de vis netjes en gemakkelijk bij ondiep water terug te zetten. 

Maar goed, ik ben een roofvisser en ik gebruik hem graag om bij stekken te komen die met alleen laarzen onbereikbaar zijn en natuurlijk het Bellyboat vissen. 

Waadpakken zijn er in vinyl en neopreen. Aangezien een waadpak van vinyl je niet warm houdt, kies ik voor neopreen. Vooral bij het vissen vanuit de bellyboat zit je wel de gehele dag in of net boven het water. 

In Nederland is de watertemperatuur het grootste gedeelte van het jaar onder de 20 graden en dat ga je echt wel voelen in verloop van je visdag. 

Hierdoor raad ik dan ook aan, om voor een dikte van minimaal 4 mm. van het neopreen te kiezen. Hiermee blijf je in de meeste perioden van het jaar comfortabel en warm. Ga je ook in de koudere perioden van het jaar het water op en die komen steeds dichterbij, dan zijn er tegenwoordig ook vijf mm. pakken te verkrijgen. 


Een heerlijk neopreenpak van maar liefst 5 mm. die je lekker warm houdt.

Spro heeft een dergelijk pak in hun collectie, die je het gehele jaar door, dus ook in de winter, op een comfortabele en warme manier gedragen kan worden. De nieuwe 5 mm. serie heeft in de laars een speciaal ingebouwde schacht om torsie te verminderen. Ook bescherm deze ingebouwde stalen tussenzool je tegen eventuele punctuurverwondingen. 


De echt rubberen laars heeft een uitstulping waarachter je het bandje van je flipper kan plaatsen.

De laars is van echt rubber en niet van het veelgebruikte pvc. Hierdoor is de laars extra soepel en zal niet snel barstjes vertonen. Ook zal je merken dat deze soort laarzen je voeten veel langer warm houden. 

Achter op de hiel zit een uitstulping, waar je de laars mee kan uittrekken. Voor de bellyboatvisser heeft deze uitstulping het voordeel om hierachter je flipper vast te zetten. De naden van het pak zijn dubbelzijdig afgedicht, waardoor lekkage hierop bijna onmogelijk is geworden. 


De knieën zijn extra beschermd, maar blijven flexibel.

Natuurlijk zijn de knieën, waar vaak extra druk en slijtage voorkomt, op een speciale manier beschermd en verstevigd. Door de speciale constructie hiervan, blijft dit gedeelte van het pak toch prima flexibel.  


Altijd gemakkelijk is een grote opbergzak. 

Een groot opbergzak en verstelbare schouderbanden completeren dit waadpak. Spro heeft met dit waadpak één van de betere neopreenpakken op de markt gebracht, tegen een zeer redelijke prijs.

ANDEREN LAZEN OOK