image description

Gezien bij…… DERKBAIT, de kunstaasdokter

Door Berthil Bos

Creaties om je vingers bij af te likken.

Niet zo lang geleden heb ik een artikeltje over Anne Brommer op TF geplaatst, onder de naam ‘’Zelfbouw op maat’’. Hierin gaf ik aan dat wij als roofvissers blij moeten zijn met al die mannen die d.m.v. zelf gemaakte kunstaasjes, ons de mogelijkheid geven om je te onderscheiden.

Deze mensen zijn innovatief en al hun ideeën worden vaak in de praktijk geboren. In deze aflevering gaan we op bezoek bij Derk v.d. Molen van Derkbait.com in het verre Musselkanaa,l behorend bij de Provincie Groningen.  Nu is het ‘verre’ tegenwoordig relatief, aangezien Derkbaits prima te volgen is via Facebook, Instagram en internet.


Zo is het begonnen.

Ik ken deze man al jaren en heb zijn ontwikkeling als hersteller, bouwer en iemand die je favoriet kunstaasje tot iets unieks kan maken, regelmatig gevolgd. Dat hij zich heeft ontwikkeld als één van de betere in de wereld van de zelfbouwers is geen toeval. Deze goedlachse Groninger is een ware kunstenaar met zijn professionele airbrush installatie en ook het ontwikkelen van nieuwe pluggen, jerk en swimmbaits gaat hem bijzonder goed af.


Derk in zijn element.

Derk heeft hiervoor een bijzonder talent en een oog voor detail. We weten allemaal dat details doorslaggevend kunnen zijn bij het vissen. De afwerking van zijn creaties is van een zeer hoge kwaliteit. Een echt Derkbait product is voorzien van een gladde en dikke keiharde epoxy afwerklaag, waardoor hij niet alleen vele visavonturen meegaat, maar ook gemakkelijk door de snoekenbek glijdt om de haak te zetten.


Onmiskenbaar Derkbait, de kwaliteit straalt er af.

 Heb je een favoriete plug, Jerkbait, swimmbait en is deze afgekloven, in de ‘’verkeerde’’ kleur of wil je hem gewoon in je eigen patroon, dan is een bezoekje bij deze kunstaasdokter of een kijkje op zijn site zeker de moeite waard. Op deze site www.derkbait.com zie je wat allemaal mogelijk is en dat is niet gering. Natuurlijk zijn hier ook zijn eigen ontwikkelde kunstaasjes te zien, zoals bijvoorbeeld jerkbaits als de Flash, Thom, Spitzer en de Belly. Allemaal kwaliteitsproducten van de bovenste plank en in de praktijk getest


Een klein aantal toppers.

Ook vindt je er gerenommeerde merken die zich al jaren bewezen hebben, in patronen en keurstelingen die nergens anders te koop zijn. Merken als Salmo, Strike Pro, Balzer en ga zo maar door, in een unieke uitvoering.


Met de Wally kan je zelf ook leuke dingen bedenken.

Bij het weggaan duwt Derk mij nog snel één van zijn laatste creaties, de Wally in de hand en laat nogmaals zien hoe veelzijdig hij is. Het gaat om een schitterend afgewerkte kop, waaraan je een grote twisterstaart kan monteren. In deze twister heeft hij een mogelijkheid gecreëerd om ook op hier een dreg te monteren.

Thuisgekomen bekijk ik Wally even en complementeer hem met een ideetje van mijzelf. En dit is nu precies hetgeen waar het binnen onze geweldige hobby omgaat. Hecht je aan je eigen dingen, maar sta altijd open voor andere.


Alles wat Derk doet is in de praktijk getoetst.

Doe wederom je voordeel hiermee, spijt zal je hier zeker niet van krijgen

Berthil.