Geuren op hardbaits

Geuren op hardbaits 

Door Koen Lemmens
 
We kennen het allemaal wel de geuren die te koop zijn in de hengelsport. Vooral voor karper en witvis is dit niets onbekend! Ook voor de roofvissers en zeker de snoekbaarsvissers zijn geurtjes niets nieuws.
 
Denk maar aan spiering, met zijn typische komkommergeur en allerhande shads die met olie-achtige producten zijn bewerkt om de vis sneller toe te laten slaan, of om de vis langer het aasje vast te laten houden.
In deze tak van roofvissen is dat al lang ingeburgerd! Maar hoe zit het met snoek ??? 
 
Een handig tube met afsluitbaar tuitje.
 
Dat is wel een ander verhaal en zeker als je spreekt over geurtjes en hardbaits! Daar is de markt nog niet helemaal op voorzien, al zijn ze in het andere land over de oceaan hier al wel een stukje verder mee. Hardbaits hoor ik de meeste al denken: pluggen, spinners, jerkbaits, ratelpluggen?
 
Hardbaits zoals jerkbaits, pluggen en swimbaits.
 
Al het harde materiaal is met geur te behandelen, echter het product moet toch wel van die kwaliteit zijn dat het blijft hangen en niet meteen met de eerste worp van de plug of jerkbait afgaat. Pro-cure heeft een gelvormig vloeistof met een hoge hechtingskracht ontwikkeld.
 
Toepasbaar op allerlei aassoorten.
 
Het is gemaakt van natuurlijk aas en uitgebreid met krachtige aminozuren in een kleverige basis. Speciaal ontworpen voor hardbaits, maar tevens geschikt voor softbaits. En ook te gebruiken voor dood aas, met een injectienaald opzuigen en dan net onder de huid van de aasvis inspuiten. Ook op spinnerbaits is dit goed aan te brengen: gewoon onder de skirt aanbrengen en het in het water maakt hij dan een mooi geurspoor. Bij tube kan je deze gel in de tube gieten, het water komt toch overal en hierdoor zal de geur nog langer in de tube aanwezig zijn.
 
Netjes achter in de tube aanbrengen, het water doet de rest.
 
De gel hecht op hardbaits eenvoudig aan de zijdes. Bij swimbaits kan je de gel ook tussen de segmenten aanbrengen. Hierdoor zal de geur wat langer aanwezig blijven. Kortom, er zijn meerdere manieren om de gel aan te brengen en in te zetten.
 
Op biede zijde aanbrengen en je kan vissen!
 
Zorg wel dat je een pakje klaar hebt staan, zodat je de ingesmeerde baits apart kan houden van de andere. Wil je ze proper maken is afspoelen onder de kraan met warm water en dan goed afdrogen voldoende om de geur er weer af te krijgen.
 
Koen Lemmens.