Geen crisis bij het vissen vanuit Sneem.

Juli aug verwijdren

Geen crisis bij het vissen vanuit Sneem maar wel crisisprijzen!

Het moet gezegd,ook in land der Ieren voelen ze best wel wat van de kredietcrisis. Maar niet wat betreft het goede vissen,ook niet wat de veelheid aan uitstekende accomodaties aangaat en al zeker waar het gaat om de schier oneindige mogelijkheden die de fraaie Ring of Kerry de sportvisser,duiker,wandeltoerist of fietsfanaat biedt.


Om nog maar te zwijgen over paarden,het golfen,de muziek,de geschiedenis,allemaal zaken waarin Ierland uniek is  in zijn soort. En omdat vissers willen vissen en zeker ook weleens de smaak van het Ierse sportvissen willen proeven is het deze zomer en herfst opgelet.Want er vallen wat unieke voordeeltjes te halen. Niet alleen zijn de vliegtarieven naar Ierland bijzonder laag.

Er is bij talloze accomodatieverschaffers  voordeel te halen,ook in Ierland heerst  namelijk een flinke prijzenslag. Een van de beste adressen die er zijn op zeevisgebied in Ierland ,Sneemriverlodge te Sneem aan de Kenmare River,maakt de keus wel heel gemakkelijk. 4 dagen Bed en Breakfast voor de prijs van drie dagen ,bij boeking van 4 personen! Gedurende de maanden september en oktober 2009,maar ook en nu komt ie,tijdens het voorjaar in maart en april 2010.

En als je dan weet hoe goed het vissen in de Kenmare River  kan zijn  en je wilt een keer in Ierland vissen , dan grijp je je  kans. Temeer omdat Frans van Assen,samen met echtgenote Anne een deal heeft gemaakt met een van de beste schippers in Ierland, schipper Jacky O’Shea. Deze biedt in dezelfde maanden september en oktober 2009  en maart –april van 2010-hoezo een paar ideale vismaanden !- een dagprijs van 300 Euro voor het bootvissen in plaats van de gebruikelijke 400 Euro  voor een party van 4.Let wel, bij een boeking van drie dagen vissen achtereen. Het zou er dan zo uit kunnen zien.

Donderdag t/m zondag bij Sneemriverlodge onderdak(maandag vertrek) en 3 dagen vissen en dit alles voor de genoemde  voordeelprijzen ! Scheelt een hoop geld als je  ’t even doorrekent. Dit alles te boeken bij Frans van Assen te Sneem en wel via zijn website of natuurlijk de telefoon(wel zo gemakkelijk om ook even over andere mogelijkheden te praten)www.sneemriverlodge.ie  tel. 00353 64 6645578 ,email:
sneemriverlodge@eircom.net.

Wat er te vangen is in de maanden september en oktober,maart en april ?? Alle vissoorten waar Ierland van voorjaar tot late herfst zo bekend om is tot de blauwe haai aan toe. Sneem staat bekend om mooie rogvangsten,vele soorten haai,pollack,koolvis enz.

Nu nog wat moois en een goed bewaard geheim tot nu toe. Sneemriverlodge heeft voor de liefhebbers ook de beschikking over 2 vakantiehuizen(met uitzicht over de oceaan )in Glencolumbkille.wat grotere gezelschappen kunnen hier dus ook terecht.

Kijk voor Glencolumbkille even westelijk van Killybegs(Donegal) op de kaart.Sterker nog. Kijk even op Google Earth en aanschouw het landschap U wilt wild ? U wilt avontuur en u wilt rust ?? In Bloody Foreland(zo noemen ze die streek hier ook),wordt u op uw wenken bediend. Een landschap om de rillingen van te krijgen zo mooi ,reden waarom zovelen telkens weer terugkeren naar dit mysterieuze,prachtige land .Ideaal voor natuur liefhebbers ,rustzoekers en sportvissers. Strand en rotsvissen(ook top!) ,bootvissen ,deze omgeving biedt alles wat een avontuurlijk ingesteld sportvisser maar kan wensen. Minder toeristisch dan het zuiden met al zijn charme,onthaasten is hier de levensstijl. Kortom geen therapie nodig !

Naar verluidt is Frans van Assen er in geslaagd (vanwege zijn goede contacten een schipper te Carrick te vinden ,die zijn prijzen aanpast en eenzelfde deal wil maken als Jack O’shea. Het is wel een kwestie van op tijd zijn met contact opnemen. Want zoals dat gaat zijn de beschikbare accommodaties uiteraard snel volgeboekt. Goedkope vliegtickets zijn snel te vinden. Vergeet vooral een Ierse vliegmaatschappij als Aerlingus niet ,die verrassend goedkoop opereert vanuit  Amsterdam. Retourtje Ierland(Cork)  en een auto huren voor een spotprijs ? Bij Aerlingus kan het. Maar even opgepast.Ook hier geldt vol=vol.