image description

Finesse Sea Spinning van SPRO een tophengel voor alles wat stekels heeft!

Het is al weer ruim een half jaar geleden dat ik mijn eerste zeebaars uit stond te drillen aan de  nieuwe Heavy (  cw 24-68)Specter Finesse  2.90 mtr. van SPRO.

Een tophengel zo bleek al snel toen mijn eerste 8 ponder zijn spierballen toonde en deze fijne strakke stok keer op keer tot het uiterste deed buigen. Ook bleek de Specter ruimschoots in staat om dikke, sterke vissen eenvoudig uit te "gevaren-zone" te dirigeren. Kortom een tophengel voor nog geen 100 euries! Begin oktober werd mij gevraagd om zijn grote broer de Finesse Sea Spinning 300m Heavy eens behoorlijk op zijn donder  te geven.


De Finesse Sea Spinning een zeer betaalbare tophengel voor zowel de zee- als snoekbaars visserij

Dat kon niet mis gaan omdat er in die periode aardig wat zware zeebaarzen onder de kust zwommen. Deze 3 meter snelle, strakke maar zeer gevoelige hengel had net weer effe meer body dan zijn kleinere neef. De 9 ogen op de top zijn bij de 3 m. een slagje groter dan die bij de 2.90m uitvoering. Het werpgewicht is met 11-65 gram totaal geen probleem om 35 grams zware jigkoppen ver weg te zetten. Ik heb deze 2 pareltjes uiteraard ook getest tijdens mijn vele succesvolle snoekbaars sessies van de afgelopen maanden.


Er zijn inmiddels al heel wat grote vissen aan gesneuveld

Ook nu voldeden ze precies aan de eisen waarvoor ze gemaakt zijn. Kortom 2 tophengels voor zowel voor de zee-als snoekbaars visserij. Een dikke aanrader voor de vissers die op zoek zijn naar de perfecte zeebaars hengel. 

ANDEREN LAZEN OOK