image description

Fin-Nor Heilbot Festival 2019: Dag 6

Het is weer zover! Die laatste dag en wat gaat dat toch altijd onnoemelijk snel. We hebben gewoon al weer 6 dagen gevist en morgen reizen we naar huis.

Maar niet voordat we de laatste dag nog even met jullie doornemen. Daarbij hebben de hoofdrolspelers van gisteren vandaag een vrije dag genomen ter bezinning en rust. En dat is heel begrijpelijk.

In verband met de aanhoudende golven mochten we ook deze laatste enkel in het huisfjord vissen. Daar was het gisteren al heel moeilijk om de heilbotten aan de schubben te komen maar vandaag was het nog moeilijker! Er was prima stroming maar de vissen zelf hadden gewoon geen zin. Wederom hebben we alles geprobeerd van verschillende dieptes, aassoorten, jiggen, trollen etc. Maar niets mocht helpen. Maar er was 1 man die er vandaag met kop en schouders boven uit stak en dat was Jan! Maar liefst 3 heilbotten wist hij vandaag in de boot te leggen. Geen reuzen maar wel 3 terwijl 23 andere vissers met lede ogen toekijken! Lekker hoor.

En als klap op de vuurpijl wist peter nog zijn felbegeerde eerste heilbot te vangen in het laatste uurtje van de dag. Naast wat klein grut aan koolvis en kabeljauw bleef het hierbij en was de visdag al weer voorbij. Natuurlijk volgde vanavond de prijsuitreiking waarbij we als voorgerecht gerookte zalm in uien crème saus als voorgerecht kregen. Daarna rendier stoofschotel met aardappel, spruitjes, wortel en bloemkool. En als afsluiter een verse pannacotta met bessen saus. Dat de sfeer goed was bleek hier ook weer want er werd honderduit gekletst en een aantal bleven nog lang zitten en gezellig napraten.

Vervolgens werden de volgende personen in het zonnetje gezet!

Peter die vandaag op de valreep toch nog de door hem gewenste heilbot ving. Dat was zijn eerste ooit en dus ook meteen een PR. Hiervoor ontving hij een visreis.nl trui, de Fin-Nor viscap en twee shads.

Daarna was Jan aan de beurt omdat hij het voor elkaar kreeg om op een dag waar amper wat gevangen werd toch drie heilbotten te vangen. Ook hij ontving hiervoor een visreis.nl trui, de Fin-Nor visvap en twee shads.

Daarna de nummer drie van de lijst. Arie senior die met zijn heilbot van 139 cm een mooie prestatie en een scherp PR heeft neergezet. Voor het eerst op heilbot vissen en dan meteen de derde plaats is een mooie prestatie. Daarvoor kreeg hij de bokaal voor de derde prijs en een Fin-Nor Mega lite  reishengel van 20-30 lbs.

Daarna was Pieter met 1 cm hem te slim af (en dus een exemplaar van 140 cm) maar ook voor hem een nieuw PR want vorig jaar werd hij derde met 127 cm. Voor hem de bokaal voor de tweede prijs, de Fin-Nor Lethal 60 molen en de Fin-Nor Mega lite reishengel van 20-30 lbs.

En de winnaar van dit jaar is Dick Pampiermole. Met een vis van 154 cm heeft hij de grootste gevangen. Daarvoor krijgt hij de wisselbokaal (kunstwerk van een heilbot) een jaar lang op zijn schoorsteenmantel, een compleet verzorgde visdag bij Fishingguide Amsterdam voor 2 personen, twee toegangskaarten voor de hengelsportbeurs in Utrecht, de gewilde Visreis.nl trui in winterversie, de Fin-Nor Lethal 60 molen, de Fin-Nor Mega lite reishengel van 20-30 lbs en de bokaal voor de nummer 1 positie.

En daar moeten we het voor dit jaar weer mee doen. In totaal zijn er 62 heilbotten gevangen en is dat minder dan verwacht. Dat heeft voor een groot gedeelte te maken met het weer en de bevisbare stekken. Dat was gewoon niet optimaal maar dat mocht de pret niet drukken. Iedereen heeft plezier gehad, nieuwe vrienden gemaakt en wederom was de sfeer opperbest. Het was mij een genoegen het weer te mogen organiseren en komend jaar gaan we naar Skjervoy.

Wil jij dat avontuur ook meemaken? Kijk dan vooral even hier: https://www.visreis.nl/bestemmingen/groepsreizen/fnhf2020/ De helft van de beschikbare woningen en boten zijn reeds verhuurd dus wees er op tijd bij!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars 406
Willem Moorman -
image description
Struinen met Jaimy : Deel 3
Willem Moorman -