image description

Federatief Kampioenschap Zout 2018

Sportvisserij Zuidwest Nederland  

Federatief Kampioenschap Zout 2018

Op 10 maart 2018 organiseert Sportvisserij Zuidwest Nederland weer het Federatief Kampioenschap Zout. 

Net als vorig jaar geldt deze wedstrijd meteen als selectie voor het Open NK Kust dat Sportvisserij Nederland op 24 november organiseert aan het strand van Noordwijk.

Het FK Zout vindt in 2018 plaats op 10 maart en er gaat gevist worden van 11.00 uur tot 15.00 uur aan het strand van Hoek van Holland. Voor de twijfelaars, dit is twee weken voor de eerste wedstrijd van de Nationale Korpscompetitie 2018 die hier ook gevist wordt.

Aan het kampioenschap kunnen alleen vissers deelnemen die lid zijn van een vereniging die is aangesloten bij Sportvisserij Zuidwest Nederland. Er kan tot 26 februari 2018 9:00 uur worden ingeschreven. Dit jaar zal de inschrijving plaatsvinden via de webwinkel op onze website.

Groot voordeel van opgeven via de webwinkel is dat we geen extra handelingen hoeven te verrichten; de (wedstrijd)secretaris dient het reglement en de richtlijnen direct zelf te downloaden. LET OP! Het reglement en de richtlijnen worden dus niet meer apart verstuurd! Ook dient de (wedstrijd)secretaris direct, via IDeal, te betalen.

Het inschrijfgeld bedraagt € 10,- per persoon. De prijsverhouding is 1:5, bij de jeugd 1:2. Voor de winnaars is er de exclusieve wisselprijs, de top 3 van de individuele categorieën ontvangt een replica als blijvend aandenken. Daarnaast wordt dit jaar ook weer om de “Stek van Ard” gevist, een extra competitie-element. 

Het krijgen van voldoende wedstrijdcontroleurs wordt een steeds groter probleem. Vorig jaar hebben we op basis van vrijwilligheid gevraagd aan de verenigingen om wedstrijdcontroleurs te leveren. Dat heeft, op enkele verenigingen na, weinig respons gekregen.

Om deze reden worden de verenigingen dit jaar verplicht om zelf voor wedstrijdcontroleurs te zorgen. Bij vijf tot tien deelnemers dient de vereniging minimaal één wedstrijdcontroleur te leveren. Bij meer dan tien deelnemers dient de vereniging minimaal twee wedstrijdcontroleurs te leveren.

De vereniging ontvangt € 20,- per wedstrijdcontroleur die zij levert. Indien een vereniging geen wedstrijdcontroleur aanlevert dan zijn alle deelnemers van deze vereniging uitgesloten van deelname!