Even updaten: Screaming Triple Devil

Gezien bij Spro.

Door: Berthil Bos

Het verhaal begint vele jaren geleden, in de tijd dat Henk Simonsz met extreme ratelaars vele wateren onveilig maakte. De vis kende deze herrieschopper nog totaal niet en vooral de ratelaar van Bill Lewis was vaak aan de spelt van deze bevlogen kunstaasvisser te zien.

Naargelang Henk zich meer en meer ging bemoeien met het ontwerpen van kunstaas bij Spro werd er natuurlijk ook stilgestaan bij deze ratelaars. De gebruikte soorten vingen goed, maar natuurlijk kon het nog beter en samen met de ontwikkelaars van Spro werd er druk geëxperimenteerd totdat er een ratelaar werd samengesteld met de nu al legendarische naam SCREAMING DEVIL.

Deze herrieschopper heeft een eigen (roofvis) aantrekkelijk geluid en kan tegen een (bodem) stootje. Natuurlijk staan de ontwikkelingen niet stil bij dit bedrijf en na deze ééndelige rammelaar werd de familie uitgebreid met een drie en vierdelige varianten met ieder zijn eigen specifieke actie en vistechniek. 

Het basisprincipe is bij alle Screaming Devils gelijk gebleven, zowel wat betreft de vorm als ook de luide kogels en het kunnen tegen een stootje. De Triple Devil en de Quatro Devil zoals de twee de broertjes heten, zijn nog niet zolang geleden aangevuld met, hoe kan het ook anders, de Baby Triple Devil.

Allen hebben zich al bewezen in de praktijk, in diverse kleurenstellingen. En hier heeft SPRO nog een aantal aan toegevoegd. Nu is het vraagstuk kleur een verhaal zonder eind, maar één ding staat vast, als er een kleurstelling bijzit die jou heel veel vertrouwen geeft, dan heb je zeker een streepje voor op je vismaten.


Buiten de al zeer mooie kleuren van de Screaming Devil familie, zijn er toch weer vijf vangende kleuren bijgekomen.

Even updaten; Screaming Triple Devil

De Triple was de eerste variant binnen de Screaming Devil familie. Deze Swimbait heeft op twee verschillende plaatsen een bevestigingsoogje, waarmee je kan bepalen welke techniek je wilt gebruiken.

Werpen op de ondieptes en trollen op de wat diepere plaatsen is hierdoor mogelijk. Ondanks zijn geringe afmeting van 13 cm. valt hij geweldig op onder water door de drukgolven die de drie gedeelten veroorzaken en natuurlijk de zeer luide kogeltjes die er in verwerkt zijn.

Door het gewicht van 50 gram gooit hij als een speer en kan je hem met een niet te zware hengel prima dresseren. De ‘’Triple’’ is er nu ook in Red Head, Blue Shiner, Masked Perch en de Amazone Tiger.



Screaming Quatro Devil.
Zoals de naam Quatro al zegt, gaat het hier om een vierdelige variant van 71 gram in een langzaam zinkende uitvoering. Hij is dus maar twee centimeter groter dan de Triple, maar ziet er meteen een stuk grover uit.

Een geweldenaar om werpend je hotspot onveilig te maken en omdat je hem tergend langzaam kan vissen is hij lang in het gezichtsveld van de rovers. Een aanrader voor het grote water, maar vergeet ook het kleinschalige niet, omdat hij hier vaak dressuur doorbrekend kan zijn. De nieuwe kleuren van de ‘’Quatro’’ zijn dezelfde als de ‘’Triple’’ met als bijvoeging de Albino Ghost.


De Quatro is er buiten de vier andere nieuwe kleuren ook in Albino Ghost.

Screaming Baby Triple Devil.
Een hele mond vol voor een dergelijk klein swimbaitje, maar zijn daden onder water zijn erg groot te noemen. Ook dit 9 cm. lange kunstaasje kan het uitzonderlijk goed doen als het grotere het laat afweten.

Vooral de ervaren grotere vissen, die niet meer in het ‘’normale’’ kunstaas voor grootwater trappen, vallen zonder argwaan dit kleine prooivisje aan. Natuurlijk kan je met de ‘’Baby’’ van 16 gram ook het kleinere water onveilig maken en wat te denken van het bevissen van grove baars en roofblei.

Ook de ’’Baby’’ heeft twee bevestigingsoogjes, waardoor je kan variëren in de presentatie. Natuurlijk zijn hier ook de kogeltjes weer ruimschoots aanwezig en met standaard de uiterst scherpe Gamakatsu Treble 13 dreggen hoef je niet te twijfelen over dit soort zaken. Ook de nieuwe kleuren zijn voor dit kleine broertje zijn achtereenvolgend; Red Head, Blue Shiner, Masked Perch, Amazon Tiger en de Albino Ghost.


De ‘’Baby’’ in Albino Ghost.

De Screaming Devils horen zeker thuis in iedere kunstaasdoos, omdat je zo nu en dan de rover moet waker schudden en met de nieuwe vijf kleuren is er ook altijd wel een favoriet voor jou bij.
Succes,
Berthil.