image description

EFFZETT KICK-S MINNOW & MINNOW WEEDLES.

Gezien bij D.A.M: EFFZETT KICK-S MINNOW & MINNOW  WEEDLES.

 Door Berthil Bos

In eerste instantie zouden we deze kunstaasjes na het zomerreces aan jullie voorstellen, maar omdat vooral de Kick S Minnow Weedles op dit moment een super aasje is, laat ik ze toch even in de etalage. Na het reces gaan we dat nog eens doen met een mooie prijsvraag, waarmee jullie diverse Effzet kunstaasje kunnen winnen.

Spinners hebben door de drukgolven die zij produceren, een zeer grote aantrekkingskracht op de roofvissen. Natuurlijk heeft de schittering van het spinnerblad ook wel een functie, alleen niet zo groot als we denken.

Ook spinners met zwarte bladen worden volop gegrepen en in sommige omstandigheden nog meer dan een ander. In het wat donkere water of bijvoorbeeld tussen de planten kan wat extra schittering absoluut geen kwaad en als de vis niet echt los is, kan het ook als wekker dienen. Op de dagen dat het teveel van het goede is, gaat er gewoon een schuurpapiertje over het blad en is de eerste glans ervan af.

Dit altijd vangend kunstaasje, dat al sinds mensenheugenis populair is onder veel roofvissers, is eenvoudig te vissen en onder veel omstandigheden. Dat men na verloop van tijd ook ander kunstaas met een spinnerblad werd voorzien is logisch en er werd volop geëxperimenteerd.


De Kick S Minnow is een aasje waarmee je er snel achter komt of er rovers in de buurt zijn.

DAM hengelsport, dat al sinds 1933 met kunstaas bezig is, heeft met de Effzett Kick-S Minnow een combi op de markt gebracht, waarbij de spinner ook een voorname rol speelt. Het Engelse woord Minnow staat voor witvis en daar moet het rubberen lijfje ook op lijken.

Met de nieuwe kleuren die dit jaar zijn uitgenomen moeten we dit ook weer niet al te serieus nemen, want een voorn met een pikedesign heb ik tot nu toe nog niet ergens zien zwemmen. Nu gaat het er gelukkig om wat de rovers in het kunstaas zien en dat is n.m.m. iets totaal anders dan wij boven het water. De KICK-S MINNOW met spinnerblad is er in twee varianten n.l. de Kick- S met dreg en rughaak en de Weedles uitvoering.

De ‘’gewone’’ Kick-S is een slank rubberen vislichaam met een ingebouwd loodgewicht, die op het eind van de staart een Willow vormig blad heeft gemonteerd gekregen. Doordat het uiteinde van de rubberen staart dun is gehouden, heeft het blad een positieve invloed op dit gedeelte en laat het vibreren.


Het slanke Willow blad is een extra trickerpoint en doet het slanke staartje lichtjes fibreren.

Halverwege het lichaam is er ook een inkeping gemaakt, wat tot nut heeft, dat het lichaam makkelijker dubbel slaat als de aanval op de spinner gericht is.


De inkeping halverwege doet het lichaam gemakkelijk dubbel klappen als de aanval op de spinner is gericht.

 De Kick-S Minnow is er in 100 mm met een gewicht van 11gram en 145mm/31 gram. Voor de roofvissers die van wat steviger afmetingen houden is er dit jaar ook een 200 en2500 mm versie geïntroduceerd. Het zijn mooie aasjes om snel en eenvoudig de stekken af te vissen en er achter te komen of er vis aanwezig is.


Bij de Weedles serie wordt een reserve lichaam geleverd.

Een variant op de KICK-S Minnow is de KICK –S Minnow WEEDLES. Dit aasje trekt zich niets aan van waterplanten en daar mogen de rovers graag in vertoeven. De vorm en rubber zijn hetzelfde als de ‘’gewone’’ Kick-S, waarbij het gewicht wel iets lichter is. Dit is logisch aangezien dit kunstaasje soepel door de planten zijn weg moet vinden en natuurlijk de dreg mist. Hiervoor is er een enkele anti wier geplaatst, die halverwege het lichaam uit het lichaam komt, als de kaken van de vis zich sluiten.


Met de haakpunt liggend op de rug blijven de aanbeten van de planten achterwege.


Bij een aanbeet van dat andere groene ding komt de haakpunt naar buiten en kan de lol beginnen.

 Door deze speciale haak en constructie van het lichaam ligt de haakpunt op de rug en kan geen vuil oppikken. Ook hier is er weer een slank Willow spinnerblad gemonteerd, dat door zijn snelle en beperkte uitslag ook weer de planten met rust laat.

De KICK-S MINNOW WEEDLES is er in 110/ 145 en 180 mm. en in diverse kleuren. Probeer het eens om een degelijk aasje dwars door de planten te vissen en ik weet zeker dat je er aan verslaafd raakt.
Zoals eerder gezegd komen we op dit kunstaas terug met een leuke prijsvraag.

Succes, Berthil.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -