Eerste NKR wedstrijd verplaatst


Eerste NKR wedstrijd verplaatst

Na een lange vergadering op donderdag 15 januari 2009 heeft het bestuur de knoop moeten doorhakken. Er zullen geen wedstrijden op zaterdag 24 en zondag 25 januari 2009 gevist worden. Van verschillende kanten werden we erop geattendeerd dat de vis erg diep op de Gouden Ham lag.

De vorst heeft het water in zijn greep gehad en hierdoor is de kans groot dat de gevangen vissen het niet zullen overleven. Als bestuur hebben we voorgenomen alles in het werk te stellen om rekening te houden met het welzijn van de vis.

Het bestuur heeft daarom besloten dit wedstrijd weekend te verplaatsen naar zaterdag 7 en zondag 8 november 2009. Het eerste wedstrijdweekend zal plaatsvinden op zaterdag 3 en zondag 4 oktober 2009.

 Het bestuur heeft tevens besloten het parcours te gaan verleggen. De Neder-Rijn zal blijven maar, de Gouden Ham zal vervallen. In plaats van de Gouden Ham zal er gevist worden in de Maas bij Maasbommel (hier is tevens een NKS wedstrijd gevist op 27-05-07).

Het voordeel is dat beide locaties in deze periode geschikt zijn om alle benodigde vissoorten te vangen en tevens de periode van het jaar een stuk gunstiger ligt. In deze periode ligt de vis nog niet op de diepe plekken en zal er meer vis gevangen worden, waardoor het wedstrijd gevoel en de strijd om de NKR titel veel beter tot zijn recht komt.

Alle deelnemers zijn door het bestuur persoonlijk op de hoogte gebracht, waarbij men aangaf het een zeer verstandige beslissing te vinden. Op korte termijn zal alle informatie m.b.t. de data en het nieuwe parcours op de website van het NKR worden geplaatst. Blijf de ontwikkelingen volgen. Zie ook de NKR site