Een dagje vissen…

klik om naar de website te gaan

Een dagje vissen…

Door: Erik Stobbe

Na vele jaren op karper te hebben gevist was het in 2005 tijd voor iets anders. Marc en ik hebben elkaar tijdens het karpervissen leren kennen en raakten langzaam geïnteresseerd in het vissen op roofvis. Zo’n dag het water opgaan met een boot was gewoon heerlijk en veel beter te combineren met het gezinsleven.

Onze visvakanties gingen dus niet meer naar Frankrijk maar Italië was het volgende doel. We hebben daar onze eerste meervallen gevangen met als topper een vis van 2,17 meter en 83 kilogram. In Nederland gingen we steeds meer op snoekbaars vissen en werden we steeds fanatieker.

Halverwege het NKS seizoen 2007 zijn we ingestapt in het wedstrijdvissen en alle finales hebben we sindsdien meegevist. Als beloning voor de inzet mogen wij ons in 2009 Nederlands Kampioen Snoekbaarsvissen noemen.

 
 
Het vissen op snoekbaars is een prachtige sport om te delen met anderen. De aanbeten en het avontuur op water zijn fantastisch. We vinden het erg leuk om andere gastvissers enthousiast te maken voor deze sport en we hebben geen geheimen als het gaat om technieken of stekken.

Plezier en vangen, daar gaat het ons om. Tevens hebben wij alle materialen aan boord om te kunnen vissen dus je hoeft niets aan te schaffen om mee te gaan. Kijk eens in ons gastboek voor reacties van de voorgangers dan ben je snel overtuigd.

In overleg spreken we af een datum af om te gaan vissen. We beginnen meestal vroeg in de ochtend en de dag eindigt rond een uur of vier. De ervaring leert dat na een uur of acht op het water de concentratie toch wat minder wordt. Veiligheid staat altijd voorop. Wordt het te gek met de wind, regen of onweer, dan zullen we moeten afbreken.

De waterkeuze is geheel afhankelijk van je eigen voorkeur. Zolang de wettelijke bepalingen ons niet in de weg zitten zijn wij bereid overal naar toe te gaan. Bij afstanden groter dan 30 kilometer vanaf Amersfoort zal echter wel een vergoeding voor de brandstof worden gevraagd.

Boten
Schipper Erik vaart in een Lund 1625 Classic met 40 PK Mercury buitenboordmotor. De boot is voorzien van een Humminbird 967cx 3D Combo visvinder/gps en 585 C kleurenvisvinder. Daarnaast heeft de boot een Minn Kota Vector 3X 80 Lbs spiegelmotor.

Schipper Marc heeft een Lund 1725 Rebel Xl met 60 PK Mercury buitenboordmotor. Deze heeft een Lowrance HDS10 en 5 Gps/Visvinder aan boord en maakt gebruik van een Minn Kota Vantage spiegelmotor en Terrova boegmotor.

Beide combinaties staan garant voor een onbezorgde visdag zodat de beste plekjes opgezocht kunnen worden. Beide boten hebben ruimte voor 2 opstappers. Het is mogelijk om met 4 man af te spreken.

 

Boeken/Reserveren
Om ‘een dagje vissen’ te reserveren is het handig via de mail contact op te nemen. Geef een aantal voorkeurdata op en dan kijken wij wat er mogelijk is. Natuurlijk is het water ook van belang waar je wilt vissen. Geef dit ook even aan i.v.m. de reiskosten.

Reserveren: info@eendagjevissen.nl

Telefoon: 06-14706086 (Erik Stobbe) of 06-14504312 (Marc Zitvast)

Mail Marc: marc@eendagjevissen.nl of mail Erik: erik@eendagjevissen.nl 
 
Voor overige informatie kun je terecht op
www.eendagjevissen.nl

Klik hier om naar het overzicht van visgidsen te gaan.