Eddy’s geel/zwarte kunstaas

Eddy’s geel/zwarte kunstaas

Door Eddy te Mebel

Nu het roofvisseizoen weer gesloten is, heeft iedere roofvisser weer tijd om eens even na te denken over het afgelopen seizoen en natuurlijk het komende seizoen.

Zo zit ik zelf ook te denken en ben erachter gekomen dat ik wel wat minder heb gevangen dan voorgaande jaren, maar wel zeer mooie vissen. Ook heb ik eens in mijn kunstaaskoffer gekeken waar ik veel mee heb gevist. Hieronder in het kort mijn gedachtegang over geel/zwart.


Diverse geel/zwarte kunstaasjes.

Geel/zwart

Wat mij opviel was dat ik zeer veel kunstaas tegenkwam in de kleuren geel/zwart. Voor de voetbalkenners onder de vissers:  ik woon dichter bij het Graafschapstadion dan bij het Vitessestadion, maar toch heb ik iets met geel/zwart. Niet dat ik zo geloof in kleuren, maar het geeft wel veel contrast en dat kan zeer belangrijk zijn.


De Realist van Predox in deze kleur heeft mij afgelopen seizoen veel mooie snoeken opgeleverd.

Ongeacht of het water nu troebel is of helder: geel/zwart doet het bijna altijd. Door de jaren heen heb ik zeer veel met allerlei soorten kunstaas in deze kleuren gevist en als de kleuren niet leverbaar waren dan schilderde ik ze gewoon in die kleuren.


Ook Lucien vist graag met de geel/zwarte Heiddy.

Ook zijn deze kleuren voor de visser goed zichtbaar, althans als het water redelijk helder is. Dan kun je mooi de diepgang volgen. Zelfs een jaar of tien geleden maakte ik al pluggen in deze kleuren, dus dat zegt voor mij genoeg: vertrouwen vangt vis en als dat zelfs in koffiebruin water lukt, dan zegt dat genoeg


Een foto zegt meer dan duizend woorden…

Helder en troebel water

Als Achterhoeker ben ik misschien wat verwend met helder water, maar ben er zeker blij mee. De beken en rivieren in mijn omgeving hebben dan ook een goed snoekbiotoop. Hier doe ik mijn voordeel mee en vis dan ook grotendeels op snoek.


Ook kleinere vissen blijven leuk om te vangen, zeker met een wat lichter hengeltje.

Ook snoekbaars is voor mij hartelijk welkom, alleen moet ik er dan wel wat meer moeite voor doen om ze te vinden. Daarom heb ik mij ook doelbewust gespecialiseerd in het snoekgebeuren. Afgelopen zomer ben ik op vakantie geweest in Friesland en moest me dan ook even helemaal omschakelen en wennen aan het troebele water.


Sinds afgelopen herfst is er weer een topper bijgekomen, de ABU FAT HEAD KILLER van 15cm.

Uiteraard zal Friesland ook heldere wateren hebben, maar waar ik mijn vakanties af en toe doorbreng heb ik regelmatig te maken met troebel water. Toch wist ik er in de zomer onder de slechtste omstandigheden met geel/zwart snoeken te vangen. Ook in mijn fotoalbums barst het van  roofvis met geel/zwart in de bek.


Ook de firetiger kleur is redelijk geel/zwart.

Zelfs in de 80-er en 90-er jaren viste ik alleen met de vliegenhengel op snoek met de  geel/zwarte ‘Mellow Yellow’ streamer van Wim Alphenaar.  Wat de snoek er in ziet kan me eigenlijk ook niet zo veel schelen, maar het vangt gewoon super.


Deze is aan vervanging toe.

Purschuim-tip
Als laatste nog even een goede purschuim-tip. Ik heb er al eens vaker over geschreven, maar kan het niet vaak genoeg zeggen: gooi een lekke plug niet weg, maar boor een paar gaten aan de bovenkant en blaas hem vol purschuim. De plug gaat nooit meer lek en kan aan zijn tweede jeugd beginnen.


Een lekkere plug die aan z’n tweede jeugd mag beginnen.

Zo heb ik mijn oude Kinetic-plug ook al eens opgeknapt en doet het weer prima. Een plug zal geen 2 gram zwaarder worden en het zal de zwemactie niet beïnvloeden. Alvast veel succes toegewenst voor het nieuwe seizoen.

Eddy te Mebel

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
21% SUPER SALE DAGEN
Willem Moorman -
image description
Pielen In Zwolle!
Willem Moorman -