Dubbele verrassing

Dubbele verrassing
 
Door Jan Eggers
 
Op woensdag 26 juli lees ik op deze website dat men bij bungalowpark De Vlietlanden de speciale Rapala Super Shad Rap pluggen in red head kleur met logo van het park binnen heeft.
 
Omdat ik als een soort afwijking deze superplug in zoveel mogelijk uitvoeringen verzamel, ik heb inmiddels 36 verschillende exemplaren, bel ik big boss Hans Ris meteen maar op om te vragen of hij er een paar voor me apart wil leggen. “Kom ze vanmiddag maar effe halen, dan heb ik ook nog een paar andere verrassingen voor je”, luidt het antwoord en zo gezegd, zo gedaan.
 
Een supersnoekbaars uit de polder.
De eerste verrassing betreft dat het na vele pogingen eindelijk gelukt is de gastvisser die in november 2005 de tot nu toe grootste snoekbaars in de polderwateren rond het park ving, te lokaliseren. Het gaat om Herr Tissen uit Viersen in Duitsland en hij ving met kunstaas deze verschrikkelijk mooie metersnoekbaars die, volgens eigen zeggen, de enorme lengte van 110 cm op de meetlat bracht. Hoe zwaar hij was, is niet bekend want deze vis is na het vangen, meten en fotograferen weer netjes teruggezet. Wie weet wordt hij deze herfst opnieuw gevangen want de exacte stek is bekend.
 
 “In ieder geval een schitterende vis”
 
Vorig jaar kregen we per toeval een fotootje van deze vis te zien en iedereen met verstand van snoekbaarzen was van mening dat het hier om een metersnoekbaars moest gaan. Pogingen om achter de naam en adres van deze sportieve Duitse visser te komen, mislukten maar gelukkig kwam hij onlangs weer langs om een weekje te vissen in de polder en werd hij herkend door de dames van de receptie. Hij beloofde een CD met wat foto’s van deze mooie Zander op te sturen wat gebeurde. Zo kunnen we nu dan de kijkers van Total Fishing een van de grootste snoekbaarzen van Nederland laten zien, en nog wel uit een polderwatertje dat nog geen meter diep is….
 
Een totale verrassing tot slot.
Maar goed, ik was ook nog gekomen om een paar speciale Super Shad Raps te halen en ik kreeg te horen dat die op een bepaalde manier verpakt waren en of ik een momentje geduld wilde hebben. Tja, dat moet dan maar en even later zag ik Hans Ris met een enorm bloemstuk met bovenop een paar van die speciale pluggen terug komen. Ik had nog steeds geen flauw idee van wat er aan de hand was maar dat werd me even later verteld.
 
“Jan werd door Hans Ris in de bloemen gezet”
 
Men had een brief van Jan Eggers van 26 januari 1994 gevonden met daarbij een “plan van aanpak” hoe het vistoerisme naar bungalowpark De Vlietlanden te organiseren. En als men het daar mee eens was, wilde ik wel als freelance adviseur en visgids meewerken. Dat betekende dus volgens Hans Ris dat ik op 26 juli precies 12,5 jaar “in dienst” was en men wilde deze heugelijke dag niet ongemerkt voorbij laten gaan. Vandaar dus dat speciale bloemstuk met pluggen en een paar flessen rode wijn die zeker en vast zullen smaken.
 

Ik ben niet snel sprakeloos maar wist op dat moment niet veel meer te zeggen dan “Bedankt en dat we nog vele jaren mogen samen werken met de promotie van het naar mijn mening mooiste bungalowpark voor sportvissers in Nederland.”