image description

Drukte bij Cordes travel

Cordes Travel 

Drukte bij Cordes travel 

We hebben al lang niets van ons laten horen, excuus hiervoor, maar was en is ook GIGA druk bij Cordes Travel visreizen. We hebben flink wat groepen op dit moment via Cordes in het buitenland, zijn zelf op pad geweest en zijn druk met de boekingen en aanvragen voor 2018.

In juni hadden we het Penn Nappstraumen Festival, Lofoten Noorwegen, dat was weer een groot succes, mooie vangsten, redelijk weer, iets te veel wind om elke dag naar buiten te gaan, maar toch mooie vissen gevangen, heilbot, kabeljauw, zeewolf, grote koolvissen tot 120cm en grote schollen tot 60cm.

Aan boord hadden we John Jagt van Ahoy Hengelsport (https://www.ahoywinkelonline.nl) in Rotterdam, nog nooit in Noorwegen geweest, dus hij kon bij elke vis zijn record verbreken. Kabeljauw en koolvis over de meter en schollen tot 58cm, het was een hele gezellige week met John aan boord. Winnaar van dit Penn Nappstraumen Festival was trouwens Teun van Etten met een kabeljauw van 122cm.

John Jagt met een prachtige koolvis.

Kort daarna gingen we naar IJsland voor het Penn IJsland Festival, wederom een groot succes alleen iets te veel wind, we konden maar 1 dag naar buiten, maar dan was het ook meteen raak ! Veel kabeljauw tussen de 15 en 18kg, 90% vd vissen over de meter en volop vis. De dagen met veel wind dat we niet naar buiten konden, vingen we ook veel vis, maar allemaal tussen de 70 en 90cm. Zeewolf werd er ook genoeg gevangen, waaronder zelfs een paar hele dikke.

Ook dit Festival was weer enorm gezellig, de Penn Festivals (http://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/) van Cordes Travel zijn al jaren een groot succes dat merken we wel hoe makkelijk ze weer volgeboekt zijn, vaak al 1 jaar voor vertrek is alles volgeboekt. Winnaar vh Penn IJsland Festival 2017 werd gewonnen door JeanPierre van Team Por-Fish uit Zegge, hij ving een kabeljauw van 22.5kg !


Mooie IJslandse zeewolf.

Voor Linda Cordes was het een speciaal IJsland Festival dit jaar, zij ving een heilbot in IJsland, dat is eigenlijk al speciaal, want de kans dat je een heilbot vangt in IJsland is 5%. Linda viste op een diepte van 68m met een Berkley Ripple Shad, met een Jigkop rond de 250gr en merkte dat er telkens iets aan de shad trok, maar geen kabeljauw.

Linda vist natuurlijk al meer dan 15 jaar, is visgids geweest in Noorwegen en vist in elk land waar Cordes Travel huisjes verhuurd, Linda heeft oa al Rooster, Sailfish, Snook, Mahi Mahi, Barracuda, Striped Marlin, Tonijn en zo’n beetje alle soorten in Noorwegen, Linda was dus niet onbekend met een heilbot en dit zou wel eens een heilbot kunnen zijn, wellicht misschien wel de 15e boven een meter ?


Grote kabeljauwen in IJsland.

Wat spelen met de shad, langzaam binnen draaien en VAST ! Oeps…. dit was een explosie van geweld…. yep, dit is een hele grote heilbot. Na een dril van 45 minuten en 3x een run naar de bodem, kwam er dan een prachtige hele dikke heilbot van 180cm naar boven, met een geschat gewicht volgens de tabel van 80kg.

Linda viste met een Penn Regiment Inliner 30lbs met daarop een Penn Fathom 2-speed en als lijn 25/00 Spiderwire Smooth. We hebben de heilbot niet gegaft en de shad uit de bek gehaald, zodat de heilbot na meting weer vrij kon zwemmen. Gefeliciteerd Linda, 180cm daar dromen veel vissers van.


De grote kop van een IJslandse heilbot.

In de rest van Noorwegen zijn de vangsten ook top, elke dag krijgen we weer nieuwe foto’s en berichtjes uit Noorwegen en wat voor berichten ! Zo ving Bert, samen met Jan een GIGA heilbot van 220cm in Nordskot (http://cordestravel.nl/nordskot-brygge-vissen-noorwegen/) Met zijn Penn hengel en Penn molen wist ie dit monster bij de boot te krijgen, ook dit geweldige beest met een geschat gewicht volgens de tabel van 146kg werd netjes onthaakt, niet binnen de boot getrokken en zwemt weer!

Maar ook Bas en Daniël hadden een prachtige vangst, zij vingen een heilbot van 170cm en Frank ving er eentje van 180cm, beide bij Havoysund (http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/) Maar zo hadden we ook John die met zijn vismaten 4 lengen boven de 20kg wisten te vangen bij Vesteralen (http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/) Maar Ben die zette wel een record neer, 226cm bij Risoysundet (http://cordestravel.nl/risoysundet-andoya/)


Mega heilbot, 226cm +/- 160kg.

Cordes Travel adviseert alle groepen C&R ofwel Catch and Release, vangen en weer laten zwemmen. Wij zijn geen voorstander om heilbotten te doden voor de foto, dus adviseren we om heilbotten vanaf 140cm niet meer binnen de boot te trekken, de kans dat de rug breekt van zo’n prachtig beest is groot. Wij vinden dat we als reisbureau het goede voorbeeld moeten geven en onze gasten hierin moeten adviseren.

Wij hebben ook besloten om geen foto’s meer te plaatsen van heilbotten in de takels of achter de boot, dit soort foto’s laten we niet meer zien. 99% van onze gasten volgen ons advies en we zien dat steeds meer vissers de heilbotten laten zwemmen. Heilbot meenemen om te eten ? geen probleem zolang deze boven de minimummaat van 80cm is en tevens geven we aan dat de heilbot het lekkerste is tussen de 80 en 120cm.


Prachtige koolvis Noorwegen.

Denk nu niet dat er alleen heilbotten bij onze camps gevangen wordt, want ook de dikke kabeljauw, mega-schollen, koolvissen van meer dan een meter komen ook aan bod. Niet al onze gasten sturen een berichtje, maar toch krijgen we bijna dagelijks berichten van oa onze visgidsen.

Wist je trouwens dat men bij Vesteralen, Nappstraumen, Havoysund, Risoysundet en A Rorbuer een gratis visgids mee aan boord krijgt voor 1 dag, ideaal om een dag te leren van een expert ! Zeker als je nog niet zo veel of zelfs geen ervaring hebt dan is dit ideaal, je kunt hier ook hengels en drijfpakken huren, dus laagdrempelig voor beginnende Noorwegen-vissers.

Wil je ook dagelijks de vangstberichten bekijken, kijk dan op Zeevisland.com (http://www.zeevisland.com/pages/Buitenland-vangstberichten.php) Je kunt je ook inschrijven voor onze nieuwsbrief (http://ymlp.com/xgewwumjgmgj) daar houden we je up to date van actie’s speciale evenementen, kortingen en andere belangrijke zaken of vangsten. We sturen niet elke week een nieuwsbrief, alleen als we iets te melden hebben, soms 1x in de 6 weken.


Dikke kabeljauw.

Wil jij trouwens ook eens mee naar zo’n geweldig Festival ? Kijk dan even op deze pagina (http://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/) voor alle datums en landen, zo gaan we bv in Oktober 2018 naar Canada, de Fraser River, juist oktober omdat we dan gericht op Steur én de Chinookzalm kunnen vissers met spinners, de sterkste zalm ter wereld.

Dit wordt echt een hele leuke trip, uiteraard gaan wij zelf ook mee! Maar we hebben ook weer IJsland en Noorwegen Festivals, je kunt je zelfs al inschrijven voor 2019, daar 95% vd Festivals voor 2018 al geboekt zijn. In Maart 2019 willen we ook weer naar Panama, dus eens kijken of we vissers kunnen vinden die mee willen.


Steur Canada.

Kortom bij Cordes Travel is altijd iets te beleven en we doen veel extra’s voor onze gasten, lees hier (http://cordestravel.nl/waarom-boeken-bij-cordes-travel/) de voordelen maar eens. We hebben de grote gratis Cordes Traveldag in februari, we zijn aanwezig met onze stand op alle grote beurzen, men krijgt een gelamineerde A3 kleuren zeekaart, 48 pagina’s met informatie en men kan gratis op prive-les komen.

Een boeking doen kan iedereen, alleen service en kwaliteit bieden, met de gasten meedenken en 24u per dag voor je gasten klaar staan in geval van nood en iedereen goed voorbereiden is een ander verhaal natuurlijk.

Maar goed na 13 jaar zijn we al zo bekend en weet men dat men kan bouwen op Cordes Travel en dat alles gewoon goed geregeld is, dat we inmiddels 80% vaste klanten hebben die ons dan ook echt trouw zijn en daar doe je het voor. Cordes Travel, professioneel, eerlijk en betrouwbaar. Geen vanaf prijzen en verdekte kosten, want die zijn er veel, vanaf vanaf en vanaf, nee joh gewoon eerlijk de prijs geven.


Stand Cordes Travel.

Zo nu snel de koffers pakken en dan naar de Azoren (Portugal) voor een pilot-trip en dan eind Augustus met 46 vissers naar het Penn Havoysund Festival, lekker en gezellig druk dus ! We hoeven ons niet te vervelen en werken soms wel 7 dagen per week, maar dat heb je nu eenmaal als je een eigen bedrijf hebt, wij leven ook beide van ons reisbureau, terwijl de meeste dit er als extra bij doen.

Maar goed een mooi pakket bieden en service verlenen kost nu eenmaal tijd, wil je het goed doen en een mooi product leveren en als de groepen dan een mooie vis vangen, zijn wij vaak nog blijer dan de gasten, want die komen op de 1e plaats en daar doen we het voor die blije groepen !

Wil je eens weten wat al die reizen kosten, want geloof me, valt reuze mee, mail ons dan even !

Groetjes
Linda en Raffie Cordes

www.cordestravel.nl
https://www.facebook.com/raffie.cordes
https://www.instagram.com/cordes_travel/

 

0031 - (0)493 310 103

 

0031 - (0)6 - 83 94 82 65

Visreizen naar:
Noorwegen - IJsland - Denemarken - Zweden - Ierland - Canada
Panama - Costa Rica - Malediven - Maleisië - Laccadiven - Florida Keys

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Gezien bij………SPIDERWIRE
Willem Moorman -
image description
De Wobshad 2.0 in de praktijk
Willem Moorman -