Drie nieuwe boeken in de Lezers Voordeelclub!

Drie nieuwe boeken in de Lezers Voordeelclub!

Op zoek naar een leuk en leerzaam ‘visboek’ om mee te nemen op vakantie?
Op de site van de Lezers Voordeelclub vind je als sportvisser een attractief aanbod aan boeken over de diverse disciplines binnen de hengelsport, maar ook DVD’s en allerlei aan de sportvisserij gerelateerde ‘hebbedingetjes’.
Onlangs werden drie nieuwe boektitels aan de collectie toegevoegd:

Praktisch Handboek
Vissen op karper
Dat er vraag is naar leuk boekjes voor de nog niet zo ervaren karpervisser blijkt uit de belangstelling voor de eerder verschenen uitgaven 250 Praktische Tips voor de karpervisser en Succesvol Karpervissen. Beide boekjes staan boordevol praktische tips en dat maakt ze uitermate geschikt om de beginner die de in het met Engelse termen onnodig ingewikkelde karperwereldje de bomen door het bos niet meer ziet, alsnog enigszins wegwijs te maken.
Van diezelfde Anreas Janitzki die eerder tekende voor Succesvol Karpervissen is er nu opnieuw een vanuit het Duits vertaald en bewerkte gidsje uitgebracht.

En ook in deze uitgave van Centrale Uitgeverij Deltas worden niet alleen een aantal rigs voor diverse soorten karperwater beschreven, maar bovendien zaken als het te gebruiken materiaal, het vinden van de juiste stekken, het voeren en vissen met boilies en ander aas en zo meer. Kort en bondig, zoals dat in een werkje voor beginners hoort. De fraaie, zeer instructieve fotografie en de uiterst praktische uitleg van veel van die uit het Engels afkomstige ‘vak’termen, leveren al die hengelaars die “ook eens een karper” willen vangen meer dan voldoende aanknopingspunten voor succes.

Het Praktisch Handboek “Vissen op karper” is een hardcover uitgave op ‘romanformaat’, telt 96 pagina’s en heeft als ISBN-nummer 978-90-447-2143-0.
De prijs bedraagt € 17,95 excl. verzendkosten.


Vliegvis-en vliegbindtrucjes
Als je eenmaal verslingerd bent geraakt aan de Wondere Wereld van de Vliegvisserij, dan komt vroeg of laten ook het moment dat je wilt gaan vissen met zelf in elkaar geknutselde vliegjes. Want wat is er nu leuker dan een argwanende vis voor de gek te houden met een op je hobbykamer met veertjes en andere frutsels versierde haak. En voor je ’t weet, is dat vliegbinden een passie op zich.

Bij het strikken van al dan niet natuurgetrouwe nabootsingen van insecten en prooivisjes helpt het natuurlijk als je kunt beschikken over duidelijke bindpatronen. En gelukkig: in de talrijk aanwezige vliegvis- en vliegbindlectuur is een schier oneindige hoeveelheid patronen terug te vinden. Het probleem met deze veelal Engelstalige literatuur is echter dat een zekere basiskennis aanwezig wordt verondersteld. Al was het maar om al die Engelstalige termen voor de benodigde apparatuur en bindbenodigdheden te begrijpen. Dat maakte het instappen in deze verder zo leuke hobby voor vele beginners tot een ware afknapper…

Gelukkig is er nu het lekker vlot geschreven boek Vliegvis- en vliegbindtrucjes. In de vorm van uiterst praktische tips, maken Wim Alphenaar, Erik van den Hoek en Ad Swier het binden van meer dan 50 basispatronen inzichtelijk en geven zij tussen de regels door ook de nodige (vlieg)vistips.
Wim Alphenaar -in onze Lage Landen een autoriteit op vliegvisgebied- neemt daarbij 89 tips voor zijn rekening, terwijl Erik van den Hoek er 70 presenteert. En dan is daar nog de als altijd heerlijk onderkoelde bijdrage van woord- én penseelkunstenaar Ad Swier, die zich met name richt op het vliegvissen op snoek. Zijn eerste tip? Heb nooit enig vertrouwen in wat Wim Alphenaar zegt, aanraadt of meent! Dat geldt ook voor Erik van den Hoek, want die is nog erger!
Zo, daarmee is de toon gezet!

Hoewel deze uitgave met name is bedoeld voor de nog minder ervaren vliegbinder, kan ook de oude rot in het vak er beslist nog de nodige nuttige informatie uit destilleren. Al zullen de meesten dat glashard ontkennen, terwijl ze het boek uit het zicht maar vlak voor het grijpen in hun vakbibliotheek hebben opgenomen…

Vliegvis- en vliegbindtrucjes is uitgegeven door Westerlaan Publisher in Lichtenvoorde, een uitgeverij die voorzichtig aan een portfolio aan uiterst verzorgde hengelsportuitgaven aan het samenstellen is. Grafisch ontwerper Rob van der Loos zorgde voor een fraaie, maar vooral ook overzichtelijke vormgeving. Het hardcover boek telt 220 pagina’s op klassiek boekformaat.
De prijs bedraagt € 40,00 excl. verzendkosten.


Sketches with Fishing Rods

De in Nederland woonachtige Engelse vliegvisser Chris McCully verzorgde eerder de Engelse vertaling van het boek van Ad Swier Passion for Pike (2006). En nu was diezelfde Ad Swier op zijn beurt hem van dienst bij het illustreren van de Engelstalige verhalenbundel Sketches with Fishing Rods.

In deze bundel zijn 16 uiterst sfeervolle visverhalen opgenomen, die eerder werden gepubliceerd in de befaamde Engelse vliegvismagazines Trout and Salmon en Waterlog. Wie het Engels machtig is, vindt in deze uitgave zo’n typisch boek voor op het nachtkastje. Vóór het slapen gaan lekker een verhaaltje lezen en wegdromen in die zo typisch Britse sfeer van visbeleving. Sketches die de essentie van het vissen weten te grijpen, maar die tegelijkertijd ook uiterst humorvol en relativerend zijn.

Ad Swier verhoogde de sfeer nog extra, door de verhalen te illustreren met fraaie zwart/wit tekeningen in de hem zo kenmerkende stijl. Westerlaan Publisher in Lichtenvoorde bracht deze bundel in een beperkte oplage uit en de vele bewonderaars van Swier zullen deze uitgave ongetwijfeld al snel tot een gezocht collectorsitem maken

Sketches with Fishing Rods is een hardcoveruitgave van 112 pagina’s op klassiek boekformaat.
De prijs bedraagt € 17,50 excl. verzendkosten.

Deze drie nieuwe uitgaven kunnen net als de overige producten van de Lezers Voordeelclub  heel eenvoudig vanuit de luie stoel worden besteld op de site www.lezersvoordeelclub.nl !

 

 


ANDEREN LAZEN OOK

image description
In Karper 110..
Marc Borst -
image description
Snoekerijen 133
Marc Borst -