image description

Dreamfisher…een boot om van te dromen.

Een boot om van te dromen.

Door Berthil Bos.

Zoals geheel roofvis minnend Nederland weet, is het merk Marcraft niet meer onder ons. Door allerlei oorzaken is dit merk ten gronde gegaan, maar dat dit niet aan het product zelf lag laat dat duidelijk zijn.

De Marcraft staat nog steeds bekend om zijn kwaliteit en is vaak aangepast aan de persoonlijke wensen van de moderne roofvisser. Dat er nog steeds een grote behoefte bestaat voor ‘’Custom build’’ visboten laten de verkoopcijfers van deze boot wel zien op de tweedehandsmarkt.  Een man die het afglijden van het merk met lede ogen heeft aangezien is Martin Frankena. Hij was in 2007  begonnen met het bouwen van de eerste boten en al snel was er een plek veroverd in het Europese botengeweld. In 2012 is het bedrijf overgegaan in andere handen en uiteindelijk ter ziele gegaan. Martin zou Martin niet zijn als er bij hem niet iets zou gaan broeden.

Op de Hengelsport en Botenbeurs in Utrecht zagen we na een lange tijd ineens weer die fanatieke en vol passie sprekende man. Hij heeft er geen gras over laten groeien en was bezig met het ontwerpen van een nieuwe custom build visboot. Onder de naam Dreamfisher moest er een paleisje op het water komen, waarbij zelfs de meest verwende sportvisser de mond zou openvallen. Ik ben samen met Totalfishing eens een kijkje gaan nemen in Friesland en wat wij zagen was oogverblindend.

De basisboot was ontworpen door Allistair Hunter, de bekende Engelse bootontwerper. Martin had hem gevraagd om een verbeterde versie van de toch al prima functionerende Marcraft te ontwerpen en of dat hem zou lukken. Na niet al te lange tijd kwamen de eerste tekeningen al binnen in Leeuwarden en Martin was direct verliefd. De lijnen van de boot zijn uniek in ons wereldje en de materialen innovatief. De kwaliteit is weer onovertroffen en samen met de gebruiker kan er er een unieke boot gecreëerd worden. Gelukkig zijn de oude medewerkers Martin trouw gebleven, waardoor alles perfect op de plaats is gevallen.

Op de komende Boot Holland in Leeuwarden van 7 t/m 11 februari wordt het eerste model van de DREAMFISHER onthuld. Zeker weten dat dit raspaardje veel aandacht zou krijgen.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
‘Pike-Triangle’: Deel 2
Willem Moorman -