image description

De vierde visdag van het Wout Van Leeuwen Noorwegen festival 2019.

De Noordenwind heeft de overhand vandaag. Dat is altijd beter dan de oostenwind van de afgelopen dagen. Maar daar heb je het dan ook wel mee gehad. Het was best frustrerend vanochtend. Voor de deur van onze appartementen was het topweer en amper wind. Bijna als een spiegeltje.

En dan de realiteit op het eiland Bliksvaer voor de kust van Bodo. 11 meter per seconde vanuit het noorden. Dat maakt het dus wederom niet mogelijk om naar de stekken op de open zee te gaan en zijn we gebonden om ons heil rondom Saltstraumen te zoeken.

En dat was wederom niet zonder succes. Ik ben vandaag met Luuk, Steef en Leo Vollebregt op pad geweest. We hebben ons prima geamuseerd en zowel Luuk als Steef hebben vandaag hun PR kabeljauw verbeterd. Lekker met lichte hengeltjes en kunstaas van 20 tot 150 gram een beetje “pielen” op verschillende stekken. Al met al ruim 30 vissen die we aan boord hebben verwelkomd en een grote glimlach bij alle vissers aan het einde van de dag. Zeker vanwege het lekkere weer met blauwe lucht en een zonnetje. Ze hadden ook veel geleerd en zo’n dag met licht materiaal is hun heel goed bevallen.

Steef en Niels hebben vandaag een topdag gehad. In het slachthuis kwamen ze een paar Noren tegen die een aantal zeewolven bij zich hadden en waarbij ze aangeven er minstens 2 maal zo veel hadden terug gezet te hebben. Ze hebben Niels en Steef exact verteld waar en hoe ze dat moesten doen en in totaal hebben ze vandaag 4 zeewolven gevangen. Niels had de grootste met 102 cm en dat was echt een mooie dikke vis! Verder nog een klussie kabeljauw en koolvis. Dus hun dag kon niet meer stuk.

Aad, Erik en Ed houden er in de laatste dagen een ander ritme er op na. Zij vissen veelal in de nacht omdat het dan rustiger is. Afgelopen nacht hebben zij een prachtig schouwspel aanschouwd van op haring jagende meeuwen samen met dolfijnen en dan ook nog eens lekker gevangen. Ed had als beste vangst een mooie koolvis van 91 cm en Erik nog een heilbot van 80 cm.

John en Herman waren met Rob op pad en ze wilden gericht op heilbot vissen. Helaas is hun wens niet in vervulling gegaan en hebben ze die niet gevangen. Maar Herman heeft gelukkig wel zijn eerste zeewolf kunnen vangen en was zo blij als een guppie.

Bernie, Han en Peter hadden een slechte dag. Zij hebben veel gevaren en gezocht maar hadden maar een paar vissen helaas. Dus voor hen is het morgen de revanche dag.

Carl had vandaag een persoonlijke missie. Er stond een zeeforel als target ingepland! Ze zitten hier zeker maar ook hier is het geen makkelijke vis om te vangen. Maar na wat kaartstudie en overleg met Kurt de kamp manager werden de stekken bepaald en trok Carl er op uit. En ja hoor! Vinkje kunnen zetten. Een echte Noorse zeeforel. Niet groot maar wel stoer. Top gedaan. Kan je dus ook echt wat anders dan alleen zeebaars vangen...

Willem en Mick hebben een topdag gehad. Willem probeerde eerst nog even de open zee te testen. Maar hij kwam van een koude kermis thuis want de golven waren echt te groot en dat was duidelijk doordat de Fanta fles, loodbollen en alle andere spullen verspreid lagen door de boot. Maar de daarna gekozen strategie en locatie leverde hen een middag vullend programma op met ruim 30 vissen. Ook hier geen reuzen maar wel leuke sport op lichte hengels. Ze waren dan ook meer dan tevreden.

Jibbe, Ard en Arjan hebben hun geluk geprobeerd bij de eilandjes voor Bodo maar dat gaf heel weinig actie en daarom zijn ze in de middag teruggegaan naar de kleine Straumen en daar hebben ze de dag meer dan goed gemaakt met een leuke hoeveelheid kabeljauw, koolvis en ook een roodbaarsje.

Bert en kompanen waren weer eens productief vandaag. Een ruim assortiment aan soorten als leng, kabeljauw, koolvis, schelvis, zeewolf, pollak en heilbot. Een goede dag dus ook voor hen precies ten noorden van de eilandjes van de haven van Bodo. Deze mannen zijn lekker bezig en hebben het spelletje goed door!

Tot zover weer de vierde dag van het Wout van Leeuwen Noorwegen Festival. MAARRRRRRR.... Morgen is het mogelijk om naar buiten te gaan (zeggen ze en dat gaan we voor vertrek nog even checken) dus dat wordt een spannende dag. Nu al zin in en dus nu snel naar bed en morgen vroeg op!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
‘Pike-Triangle’: Deel 2
Willem Moorman -