image description

De vangsten aan de Ebro tot september

Het voorjaar, zoals in het vorige bericht beschreven stond, was niet slecht. Na de paai, die dit jaar volgens planning verliep, ging het half juni los. 

In andere jaren houden de meervallen en karpers zich niet zo goed aan de data, dit komt doordat je elk jaar te maken hebt met andere temperaturen, waterstanden en watertemperaturen. 

De waterstand is dit jaar lager dan vorig jaar. Mischien dat daardoor de vangsten op onze stekken duidelijk beter zijn dan die in de buurt van Caspe.
 
Wij hebben met onze gidsen in ieder geval niet te klagen over de vangsten die soms extreem goed waren. Zoals met de groep van Angelparadies Zwillbrock, met zeven man stonden ze regelmatig langs het water te zweten om de vis te drillen. Het resultaat was 231 vissen in één week waarvan het grootste deel meervallen. Nu is dit aantal wel erg goed, maar over het algemeen werd er goed gevangen.
 
Een van de 231 vissen.
 
Dit ging door tot een hittegolf over Spanje trok met temperaturen van 44 graden overdag, Nederland haalde in die periode in het grootste deel van het land 38 graden. De watertemperatuur steeg in een week bijna vijf graden, en dat deed de vangsten geen goed. Het werd weer normaal bij onze gidsen met circa tien meervallen per dag. Maar wel vaak dikke vissen.
 
In de vakantieperiode haden we verschillende families waarvan de man en kinderen gingen vissen, terwijl de vrouwen dankbaar van ons zwembad gebruik maakten of de omgeving bekeken en gingen schoppen in Zaragoza.
 
Ook de vrouwen doen mee.
 
Ook kwamen er vakantiegangers die aan de kust verbleven een dagje vissen. Dit om iets anders te doen dan aan het strand liggen, ook zij gingen dankzij de inzet van onze gidsen allemaal sucesvol met mooie fotos weer naar huis. 
 

 
Zo heb je wat te vertellen na de vakantie.
 
Vanaf augustus is het water snel aan het dalen, in Chiprana is vissen op dit moment niet meer mogelijk. In Chacon zitten de mensen mannetje aan mannetje op de paar overgebleven stekken (de pelletmijl). Op onze fullguiding stekken, hoewel het vissen er lastiger is, wordt er nog steeds goed gevangen.
 

Gisteren heeft het in de Pyreneen behoorlijk geregend, met overstromingen in de bergdorpjes als gevolg, al dat water komt in de Ebro dus afwachten wat dit met de waterstand doet. 
 
Denk ook eens aan een karpervisvakantie in Spanje. Het is waar, je mag alleen met daglicht vissen, maar nachtvissen is niet nodig en dus heb je ook veel minder mee te slepen. Prachtige schubs en af en toe een volschubspiegel als bonus die je gewoon overdag vangt en ‘s nachts slaap je in een kompleet privé-appartement met douche, slaapkamer, badkamer en keuken.
 

 
Een van de vele schubs of een super zeldzame twotone leder.
 
Wij blijven ons in ieder geval inzetten voor onze gasten. Ook zijn de boekingen voor volgend jaar al weer begonnen en zelfs onze gidsen zijn al een aantal weken volgeboekt. Onze prijzen voor 2020 zijn hetzelfde als die voor dit jaar.
 

Wil je ook een week aan de Ebro vissen op meerval, karper of in het voorjaar op snoekbaars, neem dan contact met ons op. Gert, tel.: 0034 659371378 (na 19.00 uur, overdag zijn wij slecht te bereiken omdat we met onze gasten langs de waterkant zitten). Of bezoek de website https://www.catfish-camp-caspe.com en stuur ons een bericht. Volg onze vangsten op Facebook: https://www.facebook.com/meervalvissenspanje/.
 
Een van onze YouTube videos: 
 

 

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
VisTD - Jaarrond Met Twitchbaits
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars 400ste
Willem Moorman -