De             universele voerkorf (2)

 De universele voerkorf (2)

In Witvis Totaal 3 publiceerden we een technisch artikel van Martien Optendrees over de door hem ontwikkelde Uni-voerkorf, die door middel van een vernuftig telescoopsysteem aan de waterkant zowel op volume als op voerafgifte kan worden aangepast. Na deze theoretische kennismaking was het tijd om deze korf ook eens in de praktijk aan het werk te zien.

Nadat ik een eerste prototype van ‘mijn’ universele voerkorf in ons magazine het leven had doen zien, wilde ik eerst nog wat ruimte hebben om de korven in de praktijk nog enigszins verder te perfectioneren. Ik was namelijk nog niet helemaal tevreden en vond de eerste versie van de korf in eerste instantie nog veel te groot en de verhouding van de lengte ten opzichte van de diameter was wat mij betreft ook nog niet zoals ik die graag zag. Ik ging dus volop aan de gang met in meer of mindere mate aangepaste versies.
Enige weken later en vele uren knutselen én vissen verder, had ik een korfje dat lekker viste, goed los kwam van de bodem en waarmee verder geëxperimenteerd kan worden. Langzaam maar zeker op wehg naar de ultieme multifunctionele viskorf! We houden u op de hoogte…


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door…tussen mooie mensen
Willem Moorman -
image description
Inschrijvingen ONK 2021 geopend
Willem Moorman -