image description

De Spinfly.

Door: Berthil Bos

Op 27 en 28 november vindt het fantastisch evenement de FW XXL plaats in en bij vishotel “Het Meertje” in Vinkeveen. Deze Extra Large workshop over twee dagen met overnachting, zal menig roofvisser gaan aanspreken en inspireren.

Hier zal het spectaculaire vliegvissen op snoek en alle facetten die hieraan vastzitten, twee dagen lang onder de loep worden genomen. Zowel theorie als praktijk gaan in dit weekend hand in hand. Nu kan ik mij voorstellen dat voor sommigen onder ons het zwiepen met de vliegenhengel net een bruggetje te ver gaat. Dit is trouwens onterecht, aangezien het met wat doorzetten en de hulp van Hans Bock van vliegvisschool HOFF, die ook dit weekend aanwezig is, de basis binnen in dag gelegd kan worden.


Streamers worden ook wel halve kippen genoemd.


Maar goed, voor degene die de streamer of zoals dit harig beestje ook wel wordt genoemd, de halve kip, graag met de spinhengel wil vissen, is deze workshop ook zeer aan te raden. Met wat aanpassingen aan de sreamer die je bij het vliegvissen gebruikt, kan je deze turbo vliegen prima wegzetten met een spinstok. Op de eerste dag van de workshop is er veel aandacht voor het binden van streamers en andere belangrijke onderdelen zoals onderlijnen, verbindingen etc.

Hier heeft ook de Spinfly liefhebber zeer veel aan en zal je wegwijs gemaakt worden in de wereld van het binden van streamers en dit ook zelf gaan uitvoeren. Op de tweede dag gaan we alle opgedane ervaringen in de praktijk uitvoeren en ook daar kan je, als je dat wilt, met de spinfly Esox proberen te foppen. Hiervoor zijn tal van ervaren begeleiders aanwezig die je kunnen voorzien van allerlei praktische tips en tricks.


Spinfly’s kunnen zeer effectief zijn.

Ga even naar het artikel Fishing Workshop Extra Large voor alle informatie die je nodig bent voor deze unieke workshop.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars : Een paar leuke sessies.
Willem Moorman -
image description
Nieuw binnen: Westin Ricky The Roach Shad tail…
Willem Moorman -