image description

Fishing Workshop Extra Large

 Attentie – Attentie – Attentie !!!!!!!!!!!

FW XXL “Pike Fly Fishing”.

Zowel beginnende als ervaren roofvissers zijn altijd op zoek naar informatie, nieuwigheden en andere wetenswaardigheden die ze kunnen gebruiken om hun resultaten te verbeteren. Of je nu jong of oud, ervaren of onervaren bent, kennis is datgeen wat je verder helpt binnen onze vissport.

Om hobbygenoten te helpen met het vergaren van allerlei informatie en dit ook nog eens in de praktijk uit te voeren, is er de FW XXL “Pike Fly Fishing” op 27 en 28 november. FW XXL staat voor Fishing Workshop Extra Large en in deze editie staat het vliegvissen op snoek centraal. Tijdens deze twee dagen (met overnachting) kan je deelnemen aan een workshop die zijn weerga niet kent. Deze workshop wordt georganiseerd door de FW XXL, Totalfishing en Bigstreamers.com. Vishotel “Het Meertje’’ uit Vinkeveen, Fauna Hengelsport uit Raamsdonksveer en vliegvisschool HOFF uit Etten-Leur hebben direct hun medewerking toegezegd. De FW XXL is er trots op dat mannen als Sander Zuidinga, André Miegies, Michel Verlaak, Hans Bock en Rudy van Duijnhoven hun medewerking hebben toegezegd, dus aan ervaring en knowhow geen gebrek.                                                       

Dag één.

Het vliegvissen op snoek lijkt vaak erg ingewikkeld en moeilijk te leren. In samenwerking met Hans Bock van vliegvisschool Hoff zijn alle fijne kneepjes te leren en in de praktijk uit te voeren. Deze goochelaar met de vliegenstok heeft het vermogen om je snel en goed de beginselen van het vliegvissen bij te brengen, maar ook die kleine verbeteringen die je nodig hebt om het uiterste uit deze techniek te halen. Streamers gepresenteerd met een vliegenhengel en toebehoren, zijn vaak dressuur doorbrekend, maar bovenal een geweldige manier van vissen. Een dril van een snoek op een vliegenlat zal je niet snel vergeten. Om deze harige kunstaasjes met veel genoegen aan Esox te presenteren, is het mooiste om ze zelf te binden. Enkele Nederlandse top streamerbinders zoals Sander Zuidinga, Dennis Sanders en André Miegies, zullen je hierbij assisteren.

Hoe cool is het om deze creatie(s) de volgende dag gezamenlijk uit te proberen in de praktijk. Als we dan spreken over mannen die weten van de hoed en de rand, is op dag één Michel Verlaak aanwezig. Deze alleskunner is een groot liefhebber van het vissen met de vliegenstok en heeft dit prachtig beschreven in zijn boek “ESOX!” de koning van het zoete. In dit boek stelt Michel, ik citeer; “iedere rechtgeaarde snoekvisser zou tenminste één keer met de vliegenhengel op snoek gevist moeten hebben”. Hij zal op de eerste dag iedereen gaan uitleggen en laten zien hoe je verschillende leaders, onderlijnen en streamers het beste kan monteren, om daarna als deelnemer zelf aan de slag te gaan met dit belangrijk onderdeel.

Tevens presenteert hij op deze FW XXL zijn nieuwe boek “Verweerde zielen”, een schitterend boek voor liefhebbers van de kunstaasvisserij. Het worden gezellige leerzame dagen en op de zaterdag avond is er een gastspreker aanwezig. Niemand minder dan Rudy van Duijnhoven geeft een lezing over het vliegvissen op snoek. Deze specialist met de vliegenlat en tevens een uitstekende fotograaf zal je de gehele twee dagen met raad en daad bijstaan. Wil je nog iets meer weten over hoe je het perfecte plaatje tijdens het vissen moet schieten, dan is dit je kans.


De streamer krijgt zijn welverdiende aandacht.

Zoals je leest gaat het je aan niets ontbreken deze twee dagen en daar zal o.a. Marco van der Meer, de uitbater van Vishotel “Het Meertje” voor zorgen. Hiermee is direct de locatie bekend van dit event en wat voor één. In deze fantastische omgeving verblijf je twee dagen onder gelijkgezinden en zal je aan niets ontbreken. Ontbijt, lunch en diner is geregeld en ook voor een welverdiende overnachting wordt gezorgd.


Een schitterende omgeving, die veenpolders.

Op dag twee, na een uitgebreid ontbijt, worden de deelnemers in kleine groepen d.m.v. boten afgezet in één van de schitterende veenpolders rondom Vinkeveen. Onder begeleiding gaan we op zoek naar snoek. Wat is er nu mooier dan met je eigen creatie van de dag ervoor Esox uit het veen te verleiden. Tussendoor krijg je allerlei tips en tricks aangeboden door de begeleiders. Het wonderschone veengebied is al een traktatie op zich, laat staan een woeste aanslag op je streamer. Tussen de middag wordt er gezamenlijk geluncht, om daarna tot 16.00 uur door te gaan. Na de praktijk dag komen we allemaal weer tezamen bij Hotel “Het Meertje”, om met een hapje en drankje deze geweldige workshop na te bespreken en vol ervaringen en belevenissen huiswaarts te keren.   
 
Om deel te nemen aan dit evenement op 27 en 28 november kan je je >>>nu<<< inschrijven. Het inschrijfgeld bedraagt Euro 225,- p.p.

Inbegrepen zijn:

 • Op zaterdag lunch en diner in Hotel Het Meertje.
 • Op zondag een stevig ontbijt, lunchpakket en een afscheid lekkernij.
 • Overnachting in hotel “Het Meertje”.
 • Materialen voor het binden van streamers.
 • Materialen voor het maken van onderlijnen, leaders etc.
 • Cursus werpen met de vliegenhengel van grote streamers.
 •  Lezing over vliegvissen op snoek.
 • Kans op het nieuwe gesigneerde boek van Michel Verlaak.
 • Vergunning Vinkeveen.
 • Gebruik boot.
 • Gebruik van complete set vliegenhengel/ reel/ vliegenlijn (indien nodig).
 • Een praktijk dag in een veenpolder bij Vinkeveen.
   

Voor meer informatie neem even hier contact op.