De laatste vis van de vakantie, bevochten en geland door drie man!De laatste vis van de vakantie, Bevochten en geland door drie man!

Nadat eerst Yvonne een schitterende ronde rog had geland van 25 kg en ook ik een mooie rog van ruim 20 kg had gevangen vonden we het eigenlijk wel mooi geweest en besloten lekker voldaan te gaan nagenieten in de kajuit.


De laatste aanbeet van de dag kostte mij al mijn overgebleven krachten.

Op dat moment stond er nog wel een hengel uit, met als aas een enorme hagedisvis,die ik eerder die dag tijdens de bodemvisserij had gevangen.

  
De hagedisvis is het beste aas voor een grote rog,en dat heb ik geweten !

Deze hengel had de gehele sessie nog geen teken van leven gegeven en eerlijk gezegd hoefde dat eigenlijk voor mij ook niet meer. Het klinkt dan misschien een beetje vreemd,maar we waren ruimschoots voldaan!


Helaas werd ik wat te laat in het harnas geholpen en moest ik het onderspit delven. Een lach van overwinning kon er dan ook niet echt af.

Toen was het ineens gedaan met de rust en begon de ratel van de reel te gieren waarbij de hengel als een hoepeltje in de steun werd getrokken! "Vis…gilde Marin,luid en duidelijk om mij weer naar buiten te krijgen! Ik kon dus weer aan de bak! Ik merkte al snel dat dit een tegenstander van formaat was!


Randy nam de hengel over en moest ook al zijn krachten aanwenden.

Dit zou de laatste vis van onze vakantie worden dus ik wilde hem in ieder geval dol graag zien. Omdat we de vis in het begin wat te klein hadden ingeschat werd ik net iets te laat in mijn “harnas”geholpen! Helaas was het kwaad toen al geschied. Ondanks het feit dat ik in Avenhorn bekend sta als de  "Arnold Schwarzenegger van Avenhorn" moest ik (mede op aanraden van mijn vrouw Yvonne,die me tijdens de dril helemaal kapot zag gaan)met mijn zwakke onderrug na 1 uur en 15 minuten de hengel toch overgeven aan Randy die moest proberen dit  monster naar de oppervlakte te krijgen.

 
Maar ook Randy moest na ruim 45 minuten de hengel  weer doorgeven aan vader Marin.

Maar ik wilde uiteraard niet opgeven! Het bleek ook voor  de grote vismaster Randy, geen eenvoudige klus om deze enorme pannenkoek van de bodem te krijgen. Het ging hier duidelijk om een gewone pijlstaartrog,vissen die maximaal zo'n 350 kg zwaar kunnen worden! Ondanks het feit dat Randy alles in de strijd gooide moest ook hij na 45 minuten de hengel werd doorgeven aan schipper Marin Das die nog redelijk fris was.


Marin kreeg de grote rog wel aan de oppervlakte waarna ik er mee mocht poseren. Een derde is van mij zeg maar! Wat een belevenis! Tijd voor een biertje, en misschien wel twee!

Inmiddels had de rog toch al wat van zijn krachten verspild maar echt makkelijker werd de dril er toch niet echt op. Marin ging,geholpen door zijn zoon Randy die letterlijk en figuurlijk 100% achter hem stond, volledig in de hengel hangen! Na ruim 2 uur knokken kwam de enorme vis langzaam maar zeker van de bodem.

Nu was het belangrijk om niet meer te verslappen want anders konden we  weer helemaal opnieuw beginnen en daar wordt je niet echt vrolijk van!


Op naar volgend jaar en dan beginnen we wederom rustig vanaf de kant.

Het gebeurd wel eens dat je de lijn soms moet snijden omdat je de vis,ook na een aantal uren drillen gewoon niet naar de oppervlakte krijgt! Maar daar moest ik echt niet aan denken want ik wilde deze rog toch echt wel zien! Na bijna drie uur harde strijd kon de rog dankzij het speciale landingsapparaat dan toch op het achterdek worden getrokken! Wat een gigant.

Het gewicht van de rog werd geschat op circa 80 kilo! Het wegen van dit soort grote roggen gebeurd gelukkig niet meer. Het zou zondermeer zonde zijn om zo’n mooie gezonde vis verdere schade toe te brengen. Hij moet tenslotte nog wat groeien om de 350 kg te bereiken en andere vissers hoofdbrekens te geven.

Voldaan,maar met een wel zeer bijzonder verhaal kwamen we veel en veel te laat weer terug in de haven waar we nog een heerlijke borrel gedronken hebben om te proosten op deze prachtvangst. Lijkt het je leuk om ook eens zo’n visavontuur te beleven op of rond Cran Canaria kijk dan op mijn eerder publicaties in het "archief van "Lucky Luc op zout ".

Voor een prachtige visserij met een topboot en dito bemanning  klikt u op www.calreicharters.com

Visgroet van Lucky Luc Mom.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Speed of Slowmotion: deel 2
Willem Moorman -