image description

Dag 5 van het Wout Van Leeuwen Noorwegen Festival 2018

Danny en Peter waren vandaag de absolute helden.

Met meer dan 40 meter + kabeljauwen hebben zij de juiste plek gevonden. Met een hele koolvis als aas was het een komen en gaan van grote kabeljauwen en koolvissen.  Neem daarbij een spiegelgladde zee en een bak met zon en een temperatuur van 18 graden! Dat klinkt als een paradijs en dat was het dan ook.

Dit zijn de droom momenten waar je als visser naar op zoek bent. En dat levert Peter dan ook meteen de eerste plaats op (tot nog toe) met de grootste kabeljauw van 117 cm. Hele mooie bak!

Tony, Kevin en ik hadden een redelijke dag. De plekken waar we gisteren goed gevangen hebben waren vandaag echter minder productief. Dus het was echt zoeken en schrapen maar al met al hebben we toch zo’n 30 vissen weten te landen. Daarbij waren 2 uitschieters de koolvissen van 98 cm die ik ving op een 75 gram Smoke spinhengel van Quantum. Krom tot in het bot en per stuk 10 minuten buigen of barsten. Maar het resultaat mocht er zijn.

Ronald had Paul en Harold mee in de boot vandaag. Paul heeft zowaar nog een heilbot weten te vangen vandaag. Hij was 70 centimeter en we hebben hem opdracht gegeven om morgen zijn moeder of oma langs te sturen. Ze hadden een goede dag met ook een mooi aantal van 45 vissen in de boot en de zon heeft deze mannen niet gespaard want ze hebben allemaal rode koppen van de zon.

Joop en Rob zijn wederom naar de zelfde regio als de afgelopen gegaan en het was vandaag wat minder goed. Met zo’n 40 vissen in de boot, die overigens allemaal weer zwemmen, hebben zij geen reuzen weten te verschalken maar een prima dag gehad.

Stan en Rob hebben een hele goede dag gehad met verschillende meter plus kabeljauwen en koolvissen. Zij hebben hun beste dag tot nog toe gehad. Ook hier was de hele koolvis als aas de sleutel tot succes. De kabeljauwen en grote koolvissen schuiven hier gemakkelijk overheen en de lommen vinden ze vaak te groot dus daar heb je relatief weinig last van. De koolvissen worden aangeboden onder de grote school en daar wachten de grote rovers. De grootste van Stan was 107 cm en die van Rob 104 cm. Chapeau heren.

Mik en Willem hadden vandaag een Lastige dag want ze hadden Lars aan boord. Gericht op heilbot vissen was toch wel een beetje langdradig en ze wilden ook niet al te ver weg dus de mogelijkheden waren enigszins beperkt. Het was wel een gezellige dag waar het vissen niet echt succesvol was maar de humor hoogtij vierde.

Overall dus een wisselend beeld en ik ben benieuwd hoe de laatste dag gaat verlopen. Morgen de zwembroek aan want het wordt 21 graden! Dat is wel erg lekker maar voor het vissen niet heel erg goed. We zien het wel en gaan genieten! Want Noorwegen met dit weer is werkelijk een lust voor het oog en de geest.

Joris Nieuwenhoff

Visreis.nl

ANDEREN LAZEN OOK