image description

Cordes Traveldag 2018 een megasucces

Cordes Travel  

Cordes Traveldag 2018 een megasucces

Afgelopen zaterdag 3 februari was het weer de jaarlijkse Cordes Traveldag in Sliedrecht, een speciale en vooral unieke exclusieve dag voor vissers die hun visreis bij Cordes Travel hebben geboekt.

Cordes Travel heeft service en kwaliteit hoog in het vaandel en wil al haar gasten goed voorbereiden op hun visreis en organiseert daarom deze enorme gezellige en vooral informatieve dag.

Op deze dag staan er 60 experts en visgidsen klaar om alle vragen te beantwoorden over het vissen in oa Noorwegen, IJsland, Canada, Zweden, Costa Rica en Panama, vissers die zelf op de verschillende accommodaties zijn geweest delen hun kennis en ervaring met de bezoekers van deze dag.

Maar het is ook een dag voor ons om ook eens persoonlijk kennis te maken met veel van onze gasten, vaak heb je alleen maar e-mail contact en dan is het extra leuk om de groepen ook eens “live” te ontmoeten. 


Een lege hal.

Om 05:35 waren de eerste medewerkers al aanwezig om de sporthal om te bouwen, meer dan 70 tafels en minstens 750 stoelen werden de hal binnen gebracht en door 30 medewerkers werd een enorme sporthal van maar liefst 1056m2 omgetoverd tot de Cordes Traveldag.


Er komt al vorm in.

Keihard werd er gewerkt om alles klaar te krijgen, tafels, stoelen, tafelkleden, tafelbordjes, folders, flyers en ga zo maar door werd er in orde gebracht. Om 06:15 kwam ook de grote vrachtwagen van Hengeldiscount Oldemarkt aan, met man en macht was deze binnen 20 minuten geleegd. Hengeldiscount onder leiding van Olga Bansberg had de halve winkel meegenomen voor deze dag om zo ook alle sportvissers te voorzien van de beste materialen.


Laatste instructies van Raffie.

Iedereen kende zijn taak, de tafels met prijzen voor de tombola/loterij werd opgebouwd, ondertussen aten we snel even een broodje en maakte we ons met z’n allen klaar voor de opening om 10:00. Inmiddels was de tweede ploeg met medewerkers en vrijwilligers ook gearriveerd en gaf Raffie Cordes de laatste instructies aan maar liefst 60 man, die de zware, mooie en vooral leuke taak hadden om al hun ervaringen en kennis te delen met andere vissers.

Want je hoort nu ook eens de verhalen en ervaringen van vissers zelf die al vaker naar dat gebied of die accommodatie zijn geweest. Alle 60 medewerkers waren dan ook allemaal netjes gekleed in de bekende zwarte Cordes Travel kleding en klaar voor de opening, de sfeer zat er goed in. 


Drukte bij de opening.

Om 09:30 gingen de deuren naar de foyer officieel open en binnen 15 minuten stond er al 200 man binnen, iedere groep kreeg het gratis sportvispakket t.w.v. 150,-, daar ze bij Cordes Travel geboekt hadden, elke groep die boekt krijgt zo’n pakket, men kreeg kofferlabels als men gaat vliegen en kon men op naam de A3 gelamineerde kleuren-zeekaart ophalen.

Je moest wel aangemeld zijn voor deze dag, anders kwam je echt niet binnen, +/- 20 vissers die niet bij Cordes Travel hadden geboekt, mochten dan ook niet binnen, een besloten dag voor vissers die bij Cordes boeken.


Volle bak bij de winkelier Hengeldiscount Oldemarkt.

Om 10:00 gingen de deuren naar de grote zaal op en eenmaal in de zaal zocht men de tafel op vh gebied/accommodatie waar men naar toe gaat en treft daar de 'tafelheer' en andere vissers die naar dezelfde accommodatie gaan, er is dan meteen een klik.

Ook de visgidsen van Nordic Sea Angling waren speciaal uit Zweden gekomen, deze heren zijn de allerbeste visgidsen van Noorwegen en ook zij deelde hun passie, kennis en ervaring met de groepen die naar Havoysund, Nappstraumen, A Rorbuer, Vesteralen of Risoysundet gaan. 

Frans Oomen, Rick Stalenhoef, Jack vd Mortel en Marco Kraal hielpen alle vissers met stekken en tips voor het roofvissen in Zweden en Noorwegen. Martijn Dekkers van Dutch Fishing Stuff vertelde over zijn nieuwe bedrijf en Lobbezoo Zeeaas liet zien hoe je pieren mee op visreis kunt nemen.

Ook kregen we bezoek van Evert Oostdam, Barry Turk van (Pike Master Lures), Robby Fish uit Wommelgem, Siu de Moor en Jasmijn (Weebass.nl) en Gijs Nederlof (Beet) zij wilde zelf eens zien wat er zich op deze dag allemaal afspeelt en stuk voor stuk waren ze enorm onder de indruk en dan druk ik me nog zachtjes uit, zij hadden heel veel respect voor hetgeen wat Cordes Travel visreizen hier neer zet en waren het er allemaal over eens dat niemand dit Cordes kan nadoen.


Een enorm gezellige sfeer.

Om 11:00 gaf visgids Erik de eerste lezing over vissen in Noorwegen, de 285 stoelen in de zaal waren vol, doodse stilte in de zaal en met open mond luisterde men naar de informatie die de visgids te vertellen had. Advies over het vissen op heilbot, koolvis en kabeljauw werden besproken en ook het getij, materialen en informatie over lijnen, kwamen aan bod, hij deelde alle kennis en trucs met de bezoekers.

Om 12:00 was Marco Kraal, bekend van Vis TV aan de beurt, Marco gaf een prachtige lezing over IJsland en benadrukte vooral de prachtige natuur van IJsland, met de mooiste foto’s van vissen én natuur en een boeiend verhaal was ook zijn lezing weer vol, ook hier weer volle bak.

Om 13:00 was visgids Douglas aan de beurt, de hoofd-visgids van Havoysund, ook hij kreeg minstens 260 man stil en ook daar hingen de vissers aan zijn lippen en genoten van zijn prachtige verhalen en informatie die hij gaf. Bij elkaar ruim 700 man bij 3 lezingen.


Een volle lezingzaal.

De winkel werd ook enorm druk bezocht, hengels, molens, kunstaas en pilkers gingen als zoete broodjes over de toonbank, tassen vol met materialen en armen vol met Penn hengels en molens verlieten de zaal.

Penn was ook deze dag weer goed aanwezig, Leo Stoutjesdijk had zijn handen vol aan alle vissers die alles wilde weten over de hengels, reels en molens die Penn i.s.m. Cordes Travel adviseert voor het vissen in Noorwegen, IJsland, Denemarken en Panama.

Uiteraard krijg je dorst en honger op zo’n dag dus de 12 man bediening had het erg druk op dit unieke evenement en zorgde voor heerlijke broodjes bal, ham, kaas, kip, saté en overheerlijke erwtensoep.


Alle tafels bezet.

Om 14:15 was het dan tijd voor een beetje plezier, een tombola/loterij met een enorm pakket aan prijzen, met als hoofdprijs een gratis visreis naar Nappstraumen Lofoten in Noorwegen t.w.v. maar liefst 3400,- die gewonnen werd door een groep vaste 'klanten' uit België, een heilbot van 2m in de vorm van een zacht kussen, aangeboden door RobbyFish.be werd gewonnen door Frank, die was er erg blij mee. 


De winnaar van de hoofdprijs, samen met Linda en Raffie.

En zo kwam er langzaam een einde aan de Cordes Traveldag 2018, die we nu voor de 10e keer hadden georganiseerd. Meer dan 870 bezoekers, 60 medewerkers en vele maanden voorbereiding maakte deze dag dan ook wederom tot een enorm mega succes, honderden complimenten en bedankjes en dagen erna nog steeds e-mails met vissers die ons bedankte voor deze prachtige dag. 

Maar vergeet niet dat we dit niet alleen kunnen doen, met een geweldig team om ons heen is deze dag tot stand gekomen, vissers, medewerkers, vrijwilligers, bedrijven en mensen die het beste met Cordes Travel voor hebben, die het ons gunnen, die respect hebben voor wat we doen. Dus voor deze hele grote groep een enorme waardering en een hele grote dank, zonder jullie waren we nooit zo groot geworden en zonder jullie zou deze dag er niet zijn ! Bedankt allemaal die deze mogelijk hebben gemaakt.

In mei bestaat Cordes Travel 14 jaar en als je dan ziet hoeveel bezoekers er waren, 99.9% vissers die bij ons hun visreis geboekt hebben en je staat te praten met groepen die al 14 jaar bij Cordes Travel boeken, sommige groepen al 18x via ons op visreis zijn geweest en je zoveel bedankjes en complimenten krijgt, dan weten we één ding heel zeker, we doen het goed. 

We hebben onze strepen verdient, we worden gewaardeerd en vooral gerespecteerd en wellicht omdat we gewoon “normaal” zijn gebleven, onze eigen weg zijn gegaan en we zonder hele dagen te roepen dat we de “grootste” zijn, bereikt hebben waar we nu zijn.

Wij hoeven ons niet meer te bewijzen, sportvissers weten inmiddels wel dat bij Cordes Travel gewoon alles goed geregeld is, ondanks dat wij ook niet altijd alles onder controle hebben zoals het weer, de vangsten en bv een luchtvaartmaatschappij, het belangrijkste is dat we er altijd zijn voor onze gasten, dag en nacht, 7 dagen per week, 24u per dag en 365 dagen per jaar en daar proosten we op ! 

Wij kijken terug naar wellicht de beste en mooiste Cordes Traveldag tot nu toe en zijn hier erg dankbaar voor, door hard werken hebben we dit weer bereikt en zijn we nu alweer begonnen voor de volgende Cordes Traveldag op 9 februari 2019. 

Liefs,
Linda en Raffie Cordes en een enorm groot team met vrienden!

Wil je volgend jaar 9 februari aanwezig zijn ?
Boek dan je visreis bij Cordes Travel en kijk op de website voor meer informatie.

www.cordestravel.nl 


Cordes Travel, professioneel, eerlijk en betrouwbaar.

ANDEREN LAZEN OOK